Запіканка з квасолі та картоплі - Image

Запіканка з квасолі та картоплі

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 год 20 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Страва, яка чудово підійде вегетаріанцям і тим, хто дотримується посту або дієти. Все тому, що в неї входить такий корисний вид бобів, як квасоля, яку, на жаль, ми вживаємо не так часто. Квасоля має велику кількість білків, тому дуже вдало замінить м'ясо і додасть організму енергії. Картопля та квасоля так само поповнять запас вуглеводів і додадуть сил і почуття ситості на довгий час. Зверху запіканку можна посипати тертим сиром і нарізаною зеленню, особливо цікавим стане використання зеленої цибулі. Запіканка з квасолі та картоплі, з хрусткою золотистою скоринкою на поверхні, стане прекрасним варіантом для обіду.

Інгредієнти

Квасоля

300 г.

Картопля

500 г.

Цибуля ріпчаста

120 г.

Олія рослинна

20 мл.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Цибулю очистити від лушпиння і подрібнити. Розігріти рослинну олію (10 мл.) на сковороді і обсмажити цибулю. Картоплю помити, очистити, нарізати шматочками і відварити в підсоленій воді до готовності. Злити воду і зробити з картоплі пюре. Духовку розігріти до 190°C градусів.

02

Квасолю спочатку замочити, а потім відварити до м'якості. Змішати квасолю з пюре і подрібнити блендером до однорідного стану. Змастити форму олією і викласти половину картопляної суміші. Потім укласти шар смаженої цибулі і решту пюре, поставити форму в духовку і запікати близько 20-30 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Запіканка зі стручкової квасолі

Запіканка зі стручкової квасолі

2

30 хв