
Вежі з баклажанів з гарбузом і козячим сиром
Башточки з баклажанів з гарбузом і козячим сиром - оригінальна і ще не всім відома, але зате вже для багатьох улюблена прекрасна овочева закуска. Ця страва готується дуже просто і швидко, а ще воно дуже смачне і святково виглядає. Всі овочі зберігають свої корисні речовини і вітаміни, так як ми їх будемо запікати в духовці і баклажани зберігають свою форму. Запечений сир зверху додасть страві пікантності та вишуканості. Багато часу, звичайно, піде на нарізку овочів, але повірте воно того варте.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Баклажани гриль
400 г.
Сир козячий Entrepinares
150 г.
М'ята 50г
10 г.
Масло вершкове домашнє
20 г.
Гранат WT
150 г.
Часник
2 шт.
Йогурт Фанні 2,2% 750г
140 мл.
Соус Квант Наршараб гранатовий 300г
30 мл.
Гарбуз Хоккайдо
300 г.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
30 мл.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Баклажани нарізати кружечками впоперек плоду, товщиною в 5 мм. Покласти їх у миску, присипати зверху сіллю, перемішати. Через 10 хвилин промити, висушити. Обсмажити на сковороді з олією, на сильному вогні протягом 1 хвилини з кожного боку.
02
Гранат розділити на зерна, з половини вижати сік. Часник очистити і розтерти.
03
Відокремити листя м'яти від стебла, подрібнити. Гарбуз очистити, нарізати маленькими кубиками. Розігріти сковороду, додати вершкове масло і оливкову олію, обсмажувати гарбуз у маслі на середньому вогні 4 хвилини, додати за смаком сіль і перець. Додати до гарбузу половину сиру, половину часнику, половину м'яти, смажити 1 хвилину.
04
Деко для випічки застелити харчовим папером, викласти половину баклажанів, на кожен викласти 1 ч. л. сиру, 1 ст. л. начинки з гарбуза, накрити другою половиною баклажанів. Зверху викласти начинку з гарбуза.
05
Розігріти духовку до 180ºС, випікати протягом 10 хвилин.
06
Для приготування соусу, необхідно змішати в мисці гранатовий сік, йогурт, соус наршараб, другу половину часника і зерна граната, додати сіль і перець за смаком, перемішати, поставити соус в холодильник.
07
Дістати вежі з духовки, остудити, залити соусом, посипати м'ятою, що залишилася.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів