Баклажани з кускусом - Image

Баклажани з кускусом

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Раз вже страва у нас з кускусом, то слід для початку поговорити про нього. Так називають крупу, з якої готують потім страву з аналогічною назвою. Роблять його на основі манної крупи з твердої пшениці. Кускус досить поширений в Марокко, Лівії, Алжирі. І якщо зазвичай його готують з м'ясом, то з нашим рецептом спробуйте приготувати його з овочами, зеленою цибулею і часником. Запечений кускус в баклажані - це дуже незвично і водночас дуже цікаво, оскільки нові страви завжди викликають інтерес до себе. А спробувавши його шматочок, ви будете в захопленні. Подавати таку страву можна як повноцінну і самостійну, так і з різними закусками.

Продукти для рецепту

Кускус Fine Life 800г
82.90

Кускус Fine Life 800г

800 г

Інгредієнти

Кускус Fine Life 800г

200 г.

Баклажан

4 шт.

Цибуля зелена Auchan пучок 75г

1 шт.

Перець червоний

1 шт.

Перець зелений

1 шт.

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

2 ст. л.

Зелень мікс 100г

2 ст. л.

Сир твердий Грана Падано 32%

80 г.

Сіль Єгипет

за смаком

Перець чорний Kotanyi горошок 70г

за смаком

Часник

1 зуб.

Етапи приготування

01

Кускус відварити в підсоленій воді до готовності.

02

Баклажани помити, обсушити, розрізати уздовж. Вийняти м'якоть, залишивши борти і посолити.

03

Зелену цибулю і часник почистити, дрібно нарізати кружечками і підсмажити на оливковій олії. М'якоть баклажанів подрібнити і додати до цибулі.

04

Перець помити, розрізати навпіл, видалити серцевину і нарізати невеликими шматочками. Також додати до цибулі і баклажанів.

05

Смажити 2 хвилини, постійно помішуючи. Посолити і поперчити. Додати кускус і тушкувати ще 2 хвилини.

06

Половинки баклажанів наповнити начинкою з овочів і кускусу, посипати тертим сиром і поставити в духовку на 30 хвилин при температурі 180˚С.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв