
Азу
Щоб спробувати справжнє азу, потрібно обов'язково зробити його так, як роблять це татари, тому що саме вони першими придумали готувати м'ясо з овочами і обов'язково з гострим соусом (втім, як і більшість страв татарської кухні). М'ясо для азу підійде будь-яке, хоча в перевазі свинина. Якщо ж хочете зробити страву менш жирною, тоді пропонуємо робити азу з яловичини, в такому випадку можна додавати моркву для більш приємного смаку. Подавати азу можна як повноцінну страву, звичайно що, в гарячому або теплому вигляді, тоді воно буде дуже смачне. Можна прикрасити страву зеленню (кропом або зеленою цибулею ) - все за вашим бажанням.
Інгредієнти
Свинина
500 г.
Солоні огірки
3 шт.
Часник
3 зубчика
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Томатна паста
3 ст. л.
Лавровий лист
за смаком
Чорний перець горошком
за смаком
Соняшникова олія
за смаком
Етапи приготування
01
М'ясо промити під водою і нарізати соломкою.
02
Цибулю очистити від шкірки і нарізати півкільцями.
03
М'ясо трохи обсмажити на сковороді з товстим дном на соняшниковій олії.
04
Потім додати цибулю і готувати доки вона не стане золотистого кольору.
05
Далі в сковороду додати томатну пасту, часник, видавлений через прес, лавровий лист, перець горошком, нарізані кружечками огірки.
06
Налити в сковороду трохи води і залишити тушкуватися на середньому вогні під кришкою до готовності м'яса.
07
Подавати страву до гарячого гарніру, наприклад до картопляного пюре.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів