
Кускус із креветками
Кускус - це не просто арабська страва. Так ще називається крупа, з якої, власне, і готують кускус. Ця страва магрібського або берберського походження, і була вона відомою ще в ХІІІ столітті в Північній Африці. Раніше кускус готували з проса. У наш час часто кускус готують із манної крупи, вона ще нагадує круглий рис. Але буває і з інших сортів круп. Кускус з креветками - це чудова і досить легка страва. Так як креветки самі по собі не жирні. А навпаки, дуже навіть корисні. Так як в них дуже багато різних вітамінів і мікроелементів. Така страва буде до речі на сніданок, обід і навіть вечерю. Вона досить проста і в той же час смачна і легка.
Інгредієнти
Крупа Кускус
200 г.
Вершкове масло
100 г.
Креветки тигрові
10 шт.
Сіль
за смаком
Чорний мелений перець
за смаком
Гострий соус
за смаком
Етапи приготування
01
Тигрові креветки очистити.
02
На сковороді розтопити вершкове масло і обсмажити очищені креветки протягом 5 хвилин.
03
Потім зняти сковороду з вогню, а креветки викласти на тарілку.
04
У миску висипати кускус і залити розтопленим вершковим маслом, що залишилося. Трохи додати окропу, посолити і поперчити, за смаком. Ретельно перемішати і залишити на кілька хвилин настоюватися.
05
Розкласти кускус по тарілках, зверху викласти креветки і заправити гострим соусом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів