
Шоколадні капкейки "Ніжний шовк"
Капкейки - це дуже маленькі тістечка. Вони дослівно так і переводяться , як "чашковий торт " або навіть " торт для феї". Вони спеціально призначені для вживання однією людиною. Такі собі порційні тортики. Перші рецепти капкейків з'явилися ще у XVIII столітті. Ще однією особливістю їх вважається те, що часто кулінари прикрашають їх різними кондитерськими виробами. Наприклад, в нашому рецепті це буде декор із шоколаду. Хоча вони і дуже схожі на мафіни за зовнішнім виглядом, все ж принцип приготування в цих десертах різний. Це дуже легкий і приємний десерт як для звичайних домашніх посиденьок, так і для святкового столу.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно 7 1кг
100 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
180 г.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
180 мл.
Масло вершкове домашнє
160 г.
Яйця курячі Це-Яйце! С1 15шт
1 шт.
Какао-напій Юнга Какао з молоком 300г
65 г.
Розпушувач тіста Добрик 15г
1 ч. л.
Цукрова пудра Aro 250г
200 г.
Шоколад молочний Бісквіт-Шоколад Old Collection з лісовим горіхом 32% 200г
1 плитка
Етапи приготування
01
У посуд просіяти борошно, какао (30 г.) і розпушувач тіста. Додати цукровий пісок і нарізане кубиками розм'якшене вершкове масло (80 г.), Перемішати суміш лопаткою.
02
Вбити яйце і влити тепле молоко (130 мл.), збити міксером до однорідного стану.
03
Паперові розетки для випічки заповнити тістом на 1/2. Випікати вироби в розігрітій до 160°С духовці 18-20 хвилин (готовність первіряти дерев'яною зубочисткою).
04
Приготувати крем. Збити цукрову пудру з розм'якшеним вершковим маслом. В результаті збивання утворюється крихта. Додати до маси просіяне какао і влити молоко.
05
Збити крем міксером до однорідного стану. Наповнити кремом кондитерський шприц з наконечником зубчастого профілю. Відсадити крем на поверхню капкейків.
06
За бажанням зробити декор з шоколаду. Шоколад подрібнити ножем і пересипати в целофановий пакет або одноразовий кондитерський мішок.
07
Зав'язати на пакеті вузол і опустити в киплячу воду на 1-2 хвилини (або розтопити шоколад у мікрохвильовій печі).
08
Обрізати куточок пакета і нанести бажаний візерунок на кулінарну стрічку (можна скористатися файлом або фольгою). Винести шоколад на холод до повного застигання.
09
Капкейки декорувати шоколадом. Зберігати в холодильнику.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів