Яблука з рисом - Image

Яблука з рисом

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 год 30 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Мало хто знає один важливий секрет: кисло-солодкі яблука завжди складуть найпрекраснішу компанію рисової крупі. У зв'язку з цим з'явилася маса рецептів за участю цих двох продуктів. Пропонована страва являє собою зварений на молоці рис з додаванням пряної ванілі, який відправляється в духовку з вдавленими в нього яблучками, в кожне з яких кладуть трохи густого вишневого варення. На нашу думку, це справжній кулінарний шедевр. Згодні? А найголовніше – яблучка в запеченому вигляді зовсім не втрачають свої корисні властивості. Навіть навпаки – примножують. А як же смачно і ароматно. Оцініть і Ви цю неперевершену страву, яку, до речі, можна подавати як в гарячому, так і охолодженому вигляді.

Інгредієнти

Рис

140 г.

Молоко

400 мл.

Цукор

30 г.

Ваніль

5 г.

Яблука

2 шт.

Лимон

50 г.

Масло вершкове

20 г.

Сметана

10 г.

Вишневе варення

60 г.

Сіль

за смаком

Етапи приготування

01

Молоко довести до кипіння і засипати в нього рис, сіль і цукор. Варити рис до готовності. Вимкнути вогонь і додати в каструльку ваніль.

02

Яблука помити, розрізати навпіл і видалити серцевини. Збризнути їх лимонним соком. Духовку розігріти до 160°C.

03

Вершковим маслом змастити форму для випічки. Викласти рис, змастити сметаною і втиснути в нього яблука. На кожне яблуко покласти трохи варення. Поставити форму в духовку і випікати близько 60 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв

Яблука з рисом – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua