
Яблука з рисом
Мало хто знає один важливий секрет: кисло-солодкі яблука завжди складуть найпрекраснішу компанію рисової крупі. У зв'язку з цим з'явилася маса рецептів за участю цих двох продуктів. Пропонована страва являє собою зварений на молоці рис з додаванням пряної ванілі, який відправляється в духовку з вдавленими в нього яблучками, в кожне з яких кладуть трохи густого вишневого варення. На нашу думку, це справжній кулінарний шедевр. Згодні? А найголовніше – яблучка в запеченому вигляді зовсім не втрачають свої корисні властивості. Навіть навпаки – примножують. А як же смачно і ароматно. Оцініть і Ви цю неперевершену страву, яку, до речі, можна подавати як в гарячому, так і охолодженому вигляді.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Рис пропарений
140 г.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
400 мл.
Цукор Ваш Цукор 10кг
30 г.
Ароматизатор Dr.Oetker Ваніль 8г
5 г.
Яблука Світ фруктів сушені різані з червоного яблука 50г
2 шт.
Лимон
50 г.
Масло вершкове домашнє
20 г.
Сметана ХМЗ 20%
10 г.
Варення Novus вишневе 380г
60 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Етапи приготування
01
Молоко довести до кипіння і засипати в нього рис, сіль і цукор. Варити рис до готовності. Вимкнути вогонь і додати в каструльку ваніль.
02
Яблука помити, розрізати навпіл і видалити серцевини. Збризнути їх лимонним соком. Духовку розігріти до 160°C.
03
Вершковим маслом змастити форму для випічки. Викласти рис, змастити сметаною і втиснути в нього яблука. На кожне яблуко покласти трохи варення. Поставити форму в духовку і випікати близько 60 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів