
Чилі кон карне з какао
Мексиканська пристрасть і техаський темперамент в одній страві. Ви вже заінтриговані? Представляємо Вашій увазі чилі кон карне або просто чилі – пекуча, пряна страва з подрібненого м'яса (традиційно використовують яловичину) і гострого перцю чилі. Ситно, насичено, ароматно. Ступінь пекучості та гостроти смаку можна регулювати кількістю і сортом перцю. Кулінарні традиції регіонів та особисті смакові переваги передбачають використання й інших компонентів. Існує і вегетаріанський варіант страви. У цьому випадку яловичину замінюють овочами і бобовими. «Секретними» інгредієнтами виступають мед, кориця, какао і шоколад. Саме вони роблять страву пікантною і неймовірно смачною.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Яловичина піджарка
750 г.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
3 ст. л.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
1 шт.
Часник
3 шт.
Перець чилі червоний
1 шт.
Перець червоний мелений Pripravka 20г
2 ч. л.
Борошно пшеничне вищий гатунок
1 ст. л.
Бульйон м'ясний Велика ложка 10г
300 мл.
Помідори Auchan консервовані з зеленню 3л
800 мл.
Пюре томатне Mutti 500г
3 ст. л.
Квасоля Aro консервована в розсолі 400г
400 г.
Какао-напій Юнга Какао з молоком 300г
1 ст. л.
Лайм
1 шт.
Етапи приготування
01
За допомогою комбайна м'ясо подрібнити у фарш. Поставити сковороду на вогонь, влити олію, розігріти, додати фарш, обсмажити, після - перекласти в каструлю.
02
Подрібнити цибулю, висипати його в сковороду, де було м'ясо, обсмажити в цїй же олії до м'якості, після - додати подрібнений часник і перець чилі. Повернути на сковороду м'ясо, обсмажити на середньому вогні.
03
Додати в сковороду борошно, потім влити бульйон, нарізані помідори і томатне пюре. Приправити, довести до кипіння, накрити зверху кришкою, тушкувати протягом 1 години, помішуючи кожні 10 хвилин.
04
Додати в сковороду нарізані перці і какао. Тушкувати ще 30 хвилин. За 15 хвилин до кінця приготування додати сік лайма і висипати квасолю.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів