
Запечена курка з травами, гарбузовим крем-брюле та овочами "Осіння рапсодія"
Не знаєте, яку головну страву приготувати у важливий для вас день? Пропонуємо вам дещо незвичайний рецепт приготування запеченої курки. Отриманим результатом, запевняємо вас, ви будете приголомшені. Родзинкою цієї страви вважається крем-брюле із гарбуза, в поєднанні з мускатним горіхом та ніжними вершками. Смакові властивості, які ви продегустуєте, перевершать ваші сподівання. Крім того, приємним є факт використання журавлиного соку, що не лише позитивно вплине на процес приготування, а й надасть страві справді трохи кислого смаку, тим самим розбавить солодкий смак крем-брюле. Прикрасивши курку різноманітною зеленню, ви отримаєте прекрасну страву, яку не буде соромно поставити на стіл та почастувати нею своїх гостей.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Гомілка Курка По-Домашньому куряча
1,5 кг.
Масло вершкове домашнє
2 ст. л.
Цибуля зелена пучок 100г
3 ст. л.
Часник
2 зубчика
Петрушка 70г
3 ст. л.
Цедра лимону Kotanyi 14г
1 ч. л.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
1 ст. л.
Оцет бальзамічний Ellada спрей 150мл
3 ст. л.
Цукор Ваш Цукор 10кг
1 ч. л.
Сiк Смак березово-журавлинний 1л
100 мл.
Гарбуз Хоккайдо
650 г.
Яйця курячі Це-Яйце! С1 15шт
1 шт.
Вершки збиті Sterilgarda Alimentari 35% 200г
200 мл.
Сир Dziugas Пармезан 40%
50-70 г.
Перець зелений фасований
2 шт.
Кабачок
2 шт.
Картопля молода
5-6 шт.
Мускатний горіх Еко мелений 10г
щіпка
Цукор коричневий АТА порційний стік 100х5г
2 ст. л.
Етапи приготування
01
Курку розрізати по грудинці. Змішати разом вершкове масло, зелену цибулю, часник, петрушку, цедру, сіль і перець. Акуратно розподілити суміш під курячою шкірою по всій курці. Нагріти оливкову олію на сковороді, покласти курку і обсмажити до золотистого кольору, близько 3-х хвилин з кожного боку. Обсмажену курку перекласти на деко.
02
Змішати разом оцет, цукор і журавлинний сік у невеликій каструльці. Поставити на середній вогонь і довести до кипіння. Зменшити вогонь і готувати глазур ще 15 хвилин, до стану сиропу. Духовку нагріти до 200°C градусів. Змастити курку розтопленим вершковим маслом і запікати 10 хвилин. Потім змастити глазур'ю і запікати ще 20-25 хвилин. Готову курку порізати на порційні шматки.
03
Гарбуз очистити від шкірки і насіння, нарізати на шматочки і відварити або запекти в духовці. Готовий гарбуз подрібнити за допомогою блендера в пюре. Додати мускатний горіх, яйце, вершки, пармезан, посолити і поперчити за смаком. Перекласти гарбузове пюре у формочки для запікання, змащені маслом. Запікати 20 хвилин. Потім посипати зверху коричневим цукром і поставити на 1 хвилину під гриль.
04
Перець, кабачки і картоплю вимити, перець і картоплю почистити, нарізати овочі довільно. Покласти овочі на деко, скропити оливковою олією, посолити і поперчити. Запікати разом з крем-брюле з гарбуза.
05
Подавати курку з запеченими овочами та гарбузовим крем-брюле.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів