Запечена курка з травами, гарбузовим крем-брюле та овочами "Осіння рапсодія" - Image

Запечена курка з травами, гарбузовим крем-брюле та овочами "Осіння рапсодія"

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Не знаєте, яку головну страву приготувати у важливий для вас день? Пропонуємо вам дещо незвичайний рецепт приготування запеченої курки. Отриманим результатом, запевняємо вас, ви будете приголомшені. Родзинкою цієї страви вважається крем-брюле із гарбуза, в поєднанні з мускатним горіхом та ніжними вершками. Смакові властивості, які ви продегустуєте, перевершать ваші сподівання. Крім того, приємним є факт використання журавлиного соку, що не лише позитивно вплине на процес приготування, а й надасть страві справді трохи кислого смаку, тим самим розбавить солодкий смак крем-брюле. Прикрасивши курку різноманітною зеленню, ви отримаєте прекрасну страву, яку не буде соромно поставити на стіл та почастувати нею своїх гостей.

Продукти для рецепту

Гомілка Курка По-Домашньому куряча
126.80

Гомілка Курка По-Домашньому куряча

за 1 кг

Інгредієнти

Гомілка Курка По-Домашньому куряча

1,5 кг.

Масло вершкове домашнє

2 ст. л.

Цибуля зелена пучок 100г

3 ст. л.

Часник

2 зубчика

Петрушка 70г

3 ст. л.

Цедра лимону Kotanyi 14г

1 ч. л.

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

1 ст. л.

Оцет бальзамічний Ellada спрей 150мл

3 ст. л.

Цукор Ваш Цукор 10кг

1 ч. л.

Сiк Смак березово-журавлинний 1л

100 мл.

Гарбуз Хоккайдо

650 г.

Яйця курячі Це-Яйце! С1 15шт

1 шт.

Вершки збиті Sterilgarda Alimentari 35% 200г

200 мл.

Сир Dziugas Пармезан 40%

50-70 г.

Перець зелений фасований

2 шт.

Кабачок

2 шт.

Картопля молода

5-6 шт.

Мускатний горіх Еко мелений 10г

щіпка

Цукор коричневий АТА порційний стік 100х5г

2 ст. л.

Етапи приготування

01

Курку розрізати по грудинці. Змішати разом вершкове масло, зелену цибулю, часник, петрушку, цедру, сіль і перець. Акуратно розподілити суміш під курячою шкірою по всій курці. Нагріти оливкову олію на сковороді, покласти курку і обсмажити до золотистого кольору, близько 3-х хвилин з кожного боку. Обсмажену курку перекласти на деко.

02

Змішати разом оцет, цукор і журавлинний сік у невеликій каструльці. Поставити на середній вогонь і довести до кипіння. Зменшити вогонь і готувати глазур ще 15 хвилин, до стану сиропу. Духовку нагріти до 200°C градусів. Змастити курку розтопленим вершковим маслом і запікати 10 хвилин. Потім змастити глазур'ю і запікати ще 20-25 хвилин. Готову курку порізати на порційні шматки.

03

Гарбуз очистити від шкірки і насіння, нарізати на шматочки і відварити або запекти в духовці. Готовий гарбуз подрібнити за допомогою блендера в пюре. Додати мускатний горіх, яйце, вершки, пармезан, посолити і поперчити за смаком. Перекласти гарбузове пюре у формочки для запікання, змащені маслом. Запікати 20 хвилин. Потім посипати зверху коричневим цукром і поставити на 1 хвилину під гриль.

04

Перець, кабачки і картоплю вимити, перець і картоплю почистити, нарізати овочі довільно. Покласти овочі на деко, скропити оливковою олією, посолити і поперчити. Запікати разом з крем-брюле з гарбуза.

05

Подавати курку з запеченими овочами та гарбузовим крем-брюле.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв