
Ег-ног "Кавовий"
За підозрілим словом «ег-ног» ховається смачний і дуже ароматний шотландський напій на основі сирих яєць, молока і пряних спецій, дальній «закордонний родич» нашого гоголь-моголя. У Європі та Америці він є важливим атрибутом різдвяного столу. Хоча, для того, щоб його приготувати, чекати свят зовсім не обов'язково. Отже, Вашій увазі кавовий ег-ног. Кавомани по достоїнству оцінять насичений смак і приємний аромат свіжозвареної кави з корицею. Не обійтися без одного важливого компонента, без якого ег-ног не буде таким зігріваючим – коньяку (або рому, бренді). Раніше цей напій був особливо популярний в аристократів, які могли собі дозволити пити дорогий алкоголь.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Кава мелена Кава зі Львова Еспрессо 9г
4 ч.л.
Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт
2 шт.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
200 мл
Цукор Ваш Цукор 10кг
2 ст.л.
Коньяк Frapin 40% 0,7л
30 г
Етапи приготування
01
Зваріть 200 мл міцної кави.
02
Відділіть білки від жовтків (білки залиште, вони нам не знадобляться). Молоко нагрійте, щоб воно стало теплим, але не кипіло, і зніміть з вогню.
03
Жовтки ретельно розітріть з цукром. Потім, безперервно помішуючи, влийте до них гаряче молоко, гарячу каву, коньяк (у цьому рецепті можна також використовувати ром).
04
Розлийте отриманий напій у дві високі склянки, прикрасьте збитими вершками. Також можна посипати напій меленою кавою або корицею.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів