Шоколадний мус з перцем чилі, фісташками і коньяком - Image

Шоколадний мус з перцем чилі, фісташками і коньяком

Кількість порцій: 4Час приготування: 20 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Вечеря

Смачне рішення домашньої кухні - це шоколадний мус з перцем чилі, фісташками і коньяком. Саме незвичайне поєднання, але надзвичайно вдале і смачне. Можна експериментувати зі ступенем гостроти: одні кладуть більше перцю або довше тримають його в суміші, інші менше перцю або раніше виймають. Також важливо чітко дотримуватися послідовністі додавання інгредієнтів. Про дику суміш шоколаду і гострого чилі перцю чули багато хто, однак, приготувати шоколад з перцем пробували не всі. Мус досить своєрідний. Гостро і солодко одночасно. Післясмак цікавий. Блюдо, безсумнівно, заслуговує того, щоб його спробували.

Інгредієнти

Шоколад білий

50 г.

Шоколад чорний 70%

70 г.

Цукор

1 ст. л.

Яйце куряче

1,5 шт.

Фісташки

40 г.

Перець чилі мелений

0,25 ч. л.

Коньяк

1 ст. л.

Вершки взбиті

125 г.

Варення

за смаком

Етапи приготування

01

Шоколад розламати на шматочки, покласти в каструлю і розтопити на водяній бані. Перемішати, прибрати з вогню, остудити.

02

В одній мисці збити жовтки з цукром, в іншій збити білки. Поступово додати в цукрово-жовткову суміш розтоплений шоколад, помішуючи при цьому.

03

Додати в шоколадну масу фісташки і додати чилі, влити коньяк і ретельно перемішати.

04

Після, додати в загальну суміш збиті вершки, перемішати, а потім ввести збиті білки, ще раз перемішати.

05

Викласти суміш у формочки, поставити їх в холодильник на 3 години. При подачі присипати зверху тертим білим шоколадом, в центрі прикрасити варенням/джемом.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв