Шведський шоколадний пиріг - Image

Шведський шоколадний пиріг

Кількість порцій: 8Час приготування: 1 год 10 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Все геніальне – просто. Цей життєвий девіз, мабуть, можна повною мірою застосувати до нашого рецепту домашньої випічки. Шведський шоколадний пиріг (кладкака) готується ну дуже просто і швидко, а виходить воістину божественним: злегка волога серединка (те, чого, буває, так не вистачає в пирогах), яка трохи в'язне на зубах, дозволяючи продовжити задоволення, хрустка скоринка, що нагадує потріскану шоколадну землю, і ефектний вигляд. Ласуни по достоїнству оцінять яскраво виражений шоколадний смак, адже використовуємо ми саме шоколад, а не какао. До речі, рецепт цього чудового пирога надихнув підприємливих шотландців на створення смачного шоколадного десерту всіх часів і народів – брауні.

Інгредієнти

Масло вершкове

250 г.

Цукор

370 г.

Яйце куряче

3 шт.

Шоколад

60 г.

Борошно пшеничне

500 г.

Розпушувач

10 г.

Вершки 35%

250 мл.

Сода

2 г.

Ванілін

5 г.

Етапи приготування

01

Розтопити шоколад, розламаний на шматочки, на водяній бані. Вершкове масло збити з цукром в пишну масу. Додати яйця, шоколад і ще трохи збити. Вершки збити з ваніллю.

02

Всипати просіяне борошно з розпушувачем і содою в яєчну масу, а потім додати вершки. Довести тісто до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 170°C. Тісто вилити у форму (заповнювати на 3/4) і поставити в духовку. Випікати пиріг близько 50-60 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв

Шведський шоколадний пиріг – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua