Сірий хліб з курагою і вівсяними пластівцями - Image

Сірий хліб з курагою і вівсяними пластівцями

Кількість порцій: 8Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Дуже корисний, смачний і ароматний батон. Курага і вівсяні пластівці, що входять до складу, роблять цю випічку відмінним варіантом сніданку. Курага зміцнює серцевий м'яз і покращує зір, а вівсянка допомагає роботі кішківника, при цьому виводячи шлаки. Перед тим, як присипати батони вівсяними пластівцями, необхідно пензликом змастити їх водою з усіх боків, щоб злаки краще пристали. І наостанок порада: щоб визначити ступінь готовності батонів, постукайте по денцю. Якщо звук порожній, значить вони випеклись. Остудити і нарізати перед подачею на стіл.

Продукти для рецепту

Борошно пшеничне Novus цільнозернове 1кг
28.39

Борошно пшеничне Novus цільнозернове 1кг

1 кг

Інгредієнти

Борошно пшеничне Novus цільнозернове 1кг

300 г.

Дріжджі Львівські Дріжджі пресовані 42г

10 г.

Вода негазована Аквуля 2л

350 мл.

Курага Узбекська

250 г.

Пластівці вівсяні

80 г.

Сіль Єгипет

10 г.

Етапи приготування

01

У мисці змішати обидва види борошна, потім втерти дріжджі в борошно до утворення дрібної крихти.

02

Після чого додати воду і сіль, добре перемішати, поки тісто не стане збиратися в ком.

03

Викласти тісто на широкий стіл і добре вимісити.

04

В кінці додати крупно нарізану курагу і перемішати, щоб вона рівномірно розподілилися по тісту.

05

Укласти тісто в миску і залишити під рушником на 1 годину.

06

Тісто, що підійшло, розділити на 2 частини, сформувати кулі і залишити підходити під рушником ще на 10 хвилин.

07

Після чого з кожної кулі сформувати батон, і обваляти його в вівсяних пластівцях так, щоб вони налипнули товстим шаром.

08

Викласти батони на рушник, посипаний борошном.

09

Акуратно ножем зробити кілька діагональних розрізів глибиною не менше 5 мм. Залишити батони на 1 годину або поки батони не збільшаться в 2 рази.

10

У цей час розігріти духовку до 250°С. Батони викласти на деко і поставити в духовку. Слідом зменшити температуру до 220°С. Випікати батони близько 25 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв