Шотландський масляний пиріг "Шортбред" - Image

Шотландський масляний пиріг "Шортбред"

Кількість порцій: 8Час приготування: 40 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Здавна слово «short» використовувалося для опису крихкої, ламкої текстури. От ви тепер самі здогадаєтеся що означає слово "shortbread". Правильно дослівно це перекладається як розсипчастий хліб, тобто розсипчастий пиріг. У дев'ятнадцятому столітті шортбред прийняв сучасну форму - форму солодкого пісочного печива. Адже, пиріг розрізується на шматочки і набуває форму печива. Класичний шортбред складається всього з трьох інгредієнтів - борошно, масло і цукрова пудра. І кінцевий результат залежить від якості цих трьох продуктів. Шортбред досить легко готується, а найголовніше тут тільки три інгредієнти, і сіль виключно для підсилення смаку.

Продукти для рецепту

Борошно 7 1кг
21.90

Борошно 7 1кг

1 кг

Інгредієнти

Борошно 7 1кг

400 г.

Цукрова пудра Aro 250г

150 г.

Сіль Єгипет

1 ч. л.

Масло вершкове домашнє

200 г.

Етапи приготування

01

Вершкове масло виставити з холодильника, щоб трохи підтануло. Потроху додавати сіль і цукрову пудру, збиваючи виделкою.

02

Потроху додавати борошно, замішуючи тісто. Сформувати з тіста коржик, помістити його в форму для випікання.

03

Поставити випікатися в розігріту до 200°C духовку на 30 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв