Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти борошно важкий › Пельмені з грибами
Пельмені з грибами

Пельмені з грибами

Пельмені є воістину унікальною стравою. Адже, фактично в кожній національній кухні існує той чи інший варіант приготування пельменів. Також існує маса різновидів пельменів. Один з яких сьогодні ми вам і пропонуємо випробувати. Пельмені з грибами дуже поширені в нашій країні в період посту. Адже, такі пельмені є ні чим не гіршою альтернативою пельменям з м'ясом. За поживністю їм немає рівних. Так як гриби є багатим джерелом білків і незамінних амінокислот. А в стародавньому Єгипті вважалося, що гриби роблять вас безсмертними. Більш того, запах грибів настільки цінувався фараонами, що вони були оголошені «королівською їжею».

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Борошно — 360 г.
  2. 2. Молоко — 120 г.
  3. 3. Яйце — 1 шт.
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Олія — 80 г.
  6. 6. Чорний мелений перець — за смаком
  7. 7. Лісові гриби — 300 г.
  8. 8. Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  9. 9. Сметана — 90 г.
  10. 10. Кріп — 20 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно підготовані гриби дрібно порізати та розділити на 2 частини. Одну половину відварити в підсоленій воді, іншу - підсмажити на олії. Окремо підсмажити дрібно нашатковану цибулю. З'єднати обидва види грибів із цибулею. Перемішати, приправити сіллю та перцем.

  2. Потім борошно висипати гіркою на стіл, в центрі зробити заглиблення. Влити в нього змішану з молоком, яйцем та сіллю, воду (80 г.). Замісити круте тісто. Накрити його рушником та залишити на 20-30 хвилин.

  3. Потім тісто розкачати та нарізати кружечками за допомогою склянки. В центр кожного кружечку покласти начинку. Ретельно защіпити краї та відварити в підсоленій воді. Подавати пельмені зі сметаною та зеленню.