Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти борошно європейська весна › Пишний пиріг з соковитою маковою начинкою і родзинками
Пишний пиріг з соковитою маковою начинкою і родзинками

Пишний пиріг з соковитою маковою начинкою і родзинками

Головною родзинкою цього смачного пирога є начинка з насиченим ароматним смаком. Перед приготуванням пирога, важливо правильно приготувати макову начинку. Найчастіше мак просто заливають гарячою водою і залишають настоюватися і розбухати, або доводять до кипіння і відціджують через дрібне сито. Готувати начинку з маку потрібно безпосередньо перед використанням, щоб зберегти її м'якість і пластичність. Додаткові інгредієнти, горіхи, мед, родзинки, ще більше збагачують начинку, роблять її більш соковитою і ароматною. Цей смачний пишний пиріг з соковитою маковою начинкою та родзинками зможе прикрасити будь-яке сімейне чаювання.

Кількість порцій 12
Час приготування 110 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 400 г.
  2. 2. Сир — 250 г.
  3. 3. Молоко — 200 мл.
  4. 4. Маргарин — 100 г.
  5. 5. Мак — 100 г.
  6. 6. Родзинки — 100 г.
  7. 7. Горіхи лісові — 100 г.
  8. 8. Цукор — 80 г.
  9. 9. Фісташки — 50 г.
  10. 10. Яйця — 2 шт.
  11. 11. Дріжджі сухі — 1 уп.
  12. 12. Пудинг ванільний — 2 ст. л.
  13. 13. Цедра лимонна — 0,5 ч. л.
  14. 14. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У мисці змішати борошно, дріжджі, цукор, лимонну цедру і сіль.

  2. У каструлі трохи нагріти молоко, потім викласти в нього маргарин і розтопити його.

  3. Після цього додати сухі інгредієнти і 1 яйце. Вимісити тісто до стану, коли воно буде відлипати від каструлі. Потім прибрати його в тепле місце хвилин на 20.

  4. Для начинки потрібно: сир розтерти з яйцем і пудинговою сумішшю. Додати родзинки, мак та лісові горіхи.

  5. Тісто розкатати і викласти на нього начинку, але залишити краї вільними. Потім згорнути його рулетом і нарізати скибочками, товщиною близько 2 см.

  6. Шматочки рулету скласти в роз'ємну форму, зрізом вниз і залишити на 15 хвилин.

  7. У цей час розігріти духовку до 175°С.

  8. Форму поставити в духовку і випікати близько години. Далі пиріг остудити і вийняти з форми. Прикрасити його фісташками і подавати.