Пахлава "Фісташкова" - Image

Пахлава "Фісташкова"

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 год 5 хвСкладність: ВажкийПрийом їжі: Обід

Важко не погодитися з тим, що візитна картка кухні Близького Сходу - це солодка пахлава. Практично в будь-якій країні цього регіону можна побачити кондитерські крамниці, що торгують казковим ласощами. Батьківщиною пахлави вважають Туреччину, але за час проникнення її в кухні країн-сусідів, з'явилося безліч різних рецептів, хоча основа - листкове тісто, горішки, мед, цукровий сироп - залишається незмінною. Відома пахлава бакинська, вірменська, кримська, люблять і готують її в Греції, Болгарії та багатьох інших країнах. Звичайно, ми з вами перебуваємо не на Сході, але проникнути в таємниці приготування пахлави можемо просто зараз! Ділимося рецептом.

Інгредієнти

Борошно

300 г

Яйця

2 шт.

Рослинна олія

1 ст.л.

Сода

дрібка

Сіль

дрібка

Волоські горіхи

200 г

Фундук

150 г

Фісташки (несолені)

100 г

Вершкове масло

120 г

Кориця мелена

1 ч.л.

Мед

6 ст.л.

Цукор

100 г

Лимон

0,5 шт.

Етапи приготування

01

Для тіста просійте борошно гіркою і всередині зробіть ямку. Влийте в неї 60 мл води, рослинну олі., вбийте яйця, додайте соду і сіль.

02

Вимісіть тісто до однорідності - воно повинно буде м'яким і пружним, скачайте в кулю, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 30 хвилин. Потім обімніть і залиште ще на 20 хвилин. Цю процедуру повторіть ще 2 рази.

03

Всі горіхи подрібніть (частину можна залишити цілими для оздоблення).

04

У сотейнику розігрійте вершкове масло (100 г), потім всипте горіхи, корицю і влийте мед (4 ст.л.). Все добре перемішайте.

05

Духовку розігрійте до 180°C.Тесто розділіть на 12 частин. Кожну частину дуже тонко розкачати - до майже прозорого состоянія. Форму для торта (можна використовувати як круглу, так і квадратну) змастіть вершковим маслом. Решту вершкового масла розтопіть. Викладіть у форму перший лист тіста, дуже добре змастіть його вершковим маслом і викладіть на нього другий лист.

06

Зверху викладіть 3-4 ст.л. горіхової начинки і рівномірно розподіліть. Накрийте наступним листом і знову викладіть горіхову начинку. Повторюйте цю процедуру, поки не залишиться два останніх листа

07

Для останнього шару викладіть один лист тіста, змастіть його маслом і викладіть зверху останній лист. Змастіть останній шар вершковим маслом і наріжте пахлаву ромбиками (їхній розмір залежить тільки від вашого смаку).

08

Випікайте пахлаву в розігрітій духовці приблизно 40-45 хвилин. Періодично діставайте її і змащуйте верх вершковим маслом, щоб він не пересихав.

09

Тим часом приготуйте сироп. З половини лимона вичавити сік (близько 30 мл) і натріть цедру. З'єднайте цукор, 2 ст.л. меду, лимонну цедру і сік, залийте 130 мл води. Всі проваріть на повільному вогні близько 10 хвилин, до повного розчинення цукру і отримання однорідної маси.

10

За 10 хвилин до готовності пахлави дістаньте її з духовки і вилийте у форму 1/3 частину сиропу. Після чого, коли пахлава буде повністю готова, вилийте у форму весь залишився сироп і дайте пахлаві охолонути. Прикрасьте за смаком половинками горіха або тертими горіхами (зелені мелені фісташки будуть виглядати особливо ефектно).

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Пахлава "Фісташкова" – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua