
Вівсяний хліб
Дріжджове тісто - це одне із найдревніших видів тіста. Дріжджі - це грибки, які розмножуються і забезпечують підіймання тіста. Для того, щоб цей процес почався, дріжджовим грибкам необхідна "підкормка" - борошно, трохи рідини і час. Дуже багато господинь бояться замішувати дріжджове тісто, посилаючись на те, що воно далеко не завжди піднімається і не виходить таким, як треба. Ми запевняємо вас, що за нашим рецептом у вас вийде найчудовіший вівсяний хліб. До того ж, вівсяний хліб набагато кращий пшеничного. Це пов'язано з тим, що останній більш калорійний. А якщо ви стежите за своєб вагою, то зайві калорії вам ні до чого.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно пшеничне Екород органічне грубого помелу 800г
330 г.
Пластівці вівсяні
55 г.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
3 ст. л.
Олія соняшникова Auchan нерафінована 1л
3 ст. л.
Дріжджі Львівські дріжджі сухі хлібопекарські 12г
0,5 ч. л.
Вода негазована Аквуля 2л
190 мл.
Мед Літній Мед 750г
25 г.
Сіль Єгипет
7 г.
Етапи приготування
01
У 100 мл. від загальної кількості теплої води замочити пластівці на 10 хвилин.
02
У глибоку миску всипати борошно, дріжджі, сіль і ретельно перемішати. У центрі миски зробити ямку, вилити в неї молоко і мед, перемішати ложкою до розчинення меду в молоці. Додати в миску пластівці і соняшникову олію.
03
Поступово влити в миску воду, що залишилася, невеликими порціями, замішуючи тісто. Готове тісто замісити на твердій поверхні, трохи покритій борошном.
04
Глибоку миску змастити соняшниковою олією і покласти в неї тісто. Накрити миску з тістом плівкою, залишити на 1,5 години до збільшення об'єму в 2-3 рази.
05
Тісто знову замішувати протягом 5 хвилин, після залишити ще на 1,5 години.
06
Готове тісто покласти на робочу поверхню, обережно розтягнути краї в сторони, формую квадрат. Тісто не м'яти і не притискати, для збереження бульбашок повітря в ньому.
07
Краї тіста загорнути до центру і трохи притиснути. Обережно скрутити в рулет, защипуючи краї. Перевернути донизу швом, трохи ще раз прокатати.
08
Викласти тісто на пергамент, присипаний борошном, накрити, залишити на 30-40 хвилин.
09
Злегка змочити водою тісто, зробити надрізи, посипати вівсяними пластівцями.
10
Випікати при температурі 200°C перші 10 хвилин з парою (поставити під деко ємність з гарячою водою). Після, воду прибрати, залишити духовку відкритою на 2 хвилини, продовжити випікати хліб ще 20 хвилин до рівномірного коричневого кольору.
11
Залишити хліб на 1-1,5 години охолонути, після цього можна розрізати.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів