Горіховий пасхальний кекс - Image

Горіховий пасхальний кекс

Кількість порцій: 3Час приготування: 1 год 20 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Великодній святковий стіл не можна уявити без традиційної великодньої випічки. У багатьох господинь є свої улюблені, перевірені рецепти великодньої випічки. Але спробувати інший рецепт все одно можна. Може, вийде ще смачніше? Щоб урізноманітнити великодній стіл, приготуйте крім пасок ще й кекси. Пропонуємо Вам рецепт горіхового кексу. Тісто для кексу бездріжджове. Для вказаної кількості інгредієнтів Вам знадобляться 3 форми з об'ємом приблизно 700 мл. А можна приготувати маленькі кекси у формах для маффінів. Запам'ятайте: інгредієнти для випічки (масло і яйця) повинні бути кімнатної температури. Не намагайтеся заощадити, використовуючи замість вершкового масла маргарин. Результат буде гірше.

Продукти для рецепту

Сухарі панірувальні
99.99

Сухарі панірувальні

за 1 кг

Інгредієнти

Сухарі панірувальні

за смаком

Масло вершкове домашнє

100 г.

Яйце куряче С0 1шт

10 шт.

Цукор Ваш Цукор 10кг

300 г.

Фундук

400 г.

Борошно пшеничне вищий гатунок

3 ст. л.

Цедра лимону Kotanyi 14г

40 г.

Шоколад темний Auchan 72% 100г

200 г.

Етапи приготування

01

Форми для випікання змастити вершковим маслом, присипати сухарями. Розігріти духовку до температури 175°C.

02

Яєчні білки збити в піну. Окремо збити суміш яєчних жовтків, цукру і вершкового масла.

03

У жовткову суміш додати попередньо перемелений фундук, всипати борошно і додати лимонну цедру. Після додати сюди білкову суміш.

04

Викласти тісто у формочки, поставити на 50 хвилин у духовку.

05

Витягнути з духовки кекси у формах, остудити, після витягнути їх із форм. Розтопити шоколад на водяній бані, полити зверху кекси.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв