Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти борошно європейська гриби › Грибний пиріг з сиром
Грибний пиріг з сиром

Грибний пиріг з сиром

Гриби дуже часто використовують в кулінарії, зокрема для того, щоб замінити м'ясо, наприклад, коли є піст. Але якщо посту немає, то здається, що потреба в самих грибах відпадає. Це зовсім не так. Насправді, якщо ви хочете внести різноманітність у свій раціон, то без грибів вам ніколи не обійтися. Адже, подивіться, скільки існує рецептів страв, основним компонентом яких є гриби. Гриби ще і відрізняються своїм незвичайним і характерним смаком. Тому, як варіант пропонуємо вам рецепт грибного пирога з сиром. Це швидкий і простий варіант страви. По-перше, страва вийде насиченою, смачною, поживною і ароматною. А по-друге, вона дуже корисна.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Масло вершкове — 125 г
  2. 2. Борошно пшеничне — 200 г
  3. 3. Яйце куряче — 1 шт.
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Горіх мускатний мелений — 3 г
  6. 6. Сир — 60 г
  7. 7. Цибуля — 80 г
  8. 8. Гриби — 400 г
  9. 9. Вершки — 200 мл
  10. 10. Зелень — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для тіста масло порізати ножем на шматочки і змішати з борошном. Додати 1 яйце, сіль, перець. Сир натерти на крупній тертці.

  2. Додати до тіста мускатний горіх, тертий сир (2/3 від загальної кількості). Замісити тісто, скачати в кулю, накрити харчовою плівкою. Прибрати тісто в холодильник на 1 годину. Духовку розігріти до 180 градусів.

  3. Поки тісто в холодильнику очистити цибулю від лушпиння і дрібно нарізати. Зелень помити, просушити і також дрібно нарізати. Гриби помити і нарізати кубиками. Обсмажити цибулю і гриби на сковороді. Коли сік з грибів випарується, додати сіль, перець, зелень, 1 столову ложку борошна і влити вершки. Протушкувати 3-5 хвилин, помішуючи, до легкого загустіння.

  4. Форму змастити вершковим маслом. Тісто викласти у змащену форму, зробити бортики 3 см, розрівняти. Викласти на тісто начинку, посипати сиром, що залишився і поставити випікатися на 40 хвилин.