Морквяний торт із кремом на основі сиру філадельфія - Image

Морквяний торт із кремом на основі сиру філадельфія

1

Кількість порцій: 12Час приготування: 40 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Морква стала невід'ємним атрибутом в пирогах і тортах останнім часом. Можливо, це роблять для того, щоб торт набував нового незвичайного смаку. А можливо вся справа в величезній користі моркви. Адже ні в одному іншому продукті немає так багато каротину, який корисний для зору. А його потрібно берегти в будь-якому віці. якщо у вас А-вітамінна недостатність і вкрай важливо для вас в стравах наявність морквини, тоді морквяний торт - це те, що потрібно. Ви і вітамінами збагатитеся, і насолодитеся смачним солоденьким тортом. Крім того, в ньому є ще горіхи і багато інших корисних інгредієнтів. Такий торт можна і до святкового столу приготувати.

Інгредієнти

Горіхи волоські

200 г.

Морква

350 г.

Борошно пшеничне

300 г.

Кориця

1 ч. л.

Горіх мускатний

0,5 ч. л.

Кардамон

0,5 ч. л.

Перець білий мелений

0,25 ч. л.

Апельсин

1 шт.

Розпушувач

2 ч. л.

Какао

2 ст. л.

Яйце куряче

3 шт.

Жовток яєчний

2 шт.

Цукор

400 г.

Масло вершкове

100 г.

Сир філадельфія

500 г.

Олія рослинна

240 мл.

Пудра цукрова

250 г.

Коньяк

1 ст. л.

Етапи приготування

01

Горіхи обсмажити на сухій сковороді, змішувати до появи горіхового запаху. Відразу ж, поки горіхи ще гарячі, додати до них 1 ст. л. вершкового масла, посолити, перемішати. Остудити, подрібнити в блендері.

02

Моркву натерти на крупній тертці. Для приготування сухої частини у великій мисці змішати борошно, спеції, цедру апельсина, розпушувач і какао. Всі інгредієнти ретельно перемішати.

03

Для приготування рідкої частини в мисці змішати яйця, цукор, рослинну олію і сік апельсина. Ретельно перемішати, дати настоятися, до повного розчинення цукру.

04

Духовку розігріти до 160°С. Змастити дві форми вершковим маслом, на дно викласти папір для випічки.

05

Обережно вмішати рідку суміш в суху, трохи перемішуючи. Додати в загальну суміш горіхи і моркву, перемішати. Тісто викласти у форми, випікати протягом 40 хвилин. За 5 хвилин до кінця приготування перевірити зубочисткою готовність, вона повинна бути сухою, без тіста.

06

Готові коржі остудити, розрізати навпіл. У мисці збити вершкове масло з цукровою пудрою, додати сир філадельфія і перемішати до однорідної маси.

07

Додати в крем коньяк, ще раз ретельно перемішати, змастити отриманим кремом кожен корж, накладаючи один на один.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Морквяний торт із кремом на основі сиру філадельфія – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua