
Молочні коржики
Пропонуємо Вам зануритися спогадами у безтурботне дитинство і згадати ті самі молочні коржики за п'ятнадцять копійок. Як можна забути цю ароматну, м'яку, свіжу випічку? Розсипчасте пісочне тісто з легким молочним смаком так і тане в роті. Однак коржики, що активно користувалися популярністю у радянський час, на жаль, зникли з прилавків їдалень. Але це не привід для смутку. Адже перед Вами перевірений рецепт (як по ГОСТУ) всіма улюбленого молочного печива. Спечіть коржики для своїх дітей, нехай і вони відчують солодкий смак Вашого дитинства. Готове печиво можете прикрасити на сучасний лад розтопленим шоколадом, а зверху присипати кокосовою стружкою або цукровою пудрою.
Інгредієнти
Борошно пшеничне
300 г.
Цукор
200 г.
Молоко
100 мл.
Масло вершкове
100 г.
Яйце куряче
1 шт.
Сода
3 г.
Цукор ванільний
5 г.
Етапи приготування
01
Молоко довести до кипіння і розмішати в ньому цукор. Охолодити його, додати яйце, ванільний цукор, розм'якшене масло. Перемішати і збити протягом декількох хвилин. Борошно просіяти з содою. Духовку розігріти до 200°C.
02
Додати борошно в молочну суміш і замісити тісто. Розкачати тісто в пласт товщиною близько 0,5 сантиметра. Вирізати з тіста спеціальними формочками печиво і викласти на деко, застелене пергаментним папером. Поставити печиво в духовку і випікати близько 12 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів