Лимонний пиріг з Мадейри - Image

Лимонний пиріг з Мадейри

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 год 15 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Сонячний лимонний пиріг з сонячної Мадейри. Як не дивно, але десерт родом зовсім не з цього португальського острова. Батьківщиною пирога «Мадейра» вважається Великобританія, де його часто називають «фунтовим» пирогом, оскільки в рецептурі всі інгредієнти беруться по одному фунту (450 грам). За однією з версій, свою горду назву пиріг отримав завдяки великій любові англійців насолоджуватися вишуканим десертом під келих червоного кріпленого вина Мадера (до речі, батьківщина якого португальський острів Мадейра). Зараз же часи змінилися, і лимонний пиріг став прекрасним доповненням до чашки чаю в теплому сімейному колі. Насолоджуйтеся і Ви приємним цитрусовим ароматом цього свіжоспеченого десерту.

Інгредієнти

Масло вершкове

180 г.

Цукор

195 г.

Борошно

160 г.

Розпушувач

5 г.

Яйце куряче

3 шт.

Лимон

50 г.

Етапи приготування

01

Лимон помити, цедру натерти на дрібній тертці (повинно вийти близько столової ложки), сік вичавити. Розм'якшене масло збити з цукром в пишну масу. Додати яйця, цедру, сік і ще раз добре збити. Додати в яєчно-масляну суміш просіяне борошно з розпушувачем.

02

Духовку розігріти до 180°C. Змастити маслом форму для випічки. Тісто вилити у форму (заповнювати на 3/4) і поставити в духовку. Випікати пиріг близько 1 години.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв

Лимонний пиріг з Мадейри – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua