
Лимонний пиріг з Мадейри
Сонячний лимонний пиріг з сонячної Мадейри. Як не дивно, але десерт родом зовсім не з цього португальського острова. Батьківщиною пирога «Мадейра» вважається Великобританія, де його часто називають «фунтовим» пирогом, оскільки в рецептурі всі інгредієнти беруться по одному фунту (450 грам). За однією з версій, свою горду назву пиріг отримав завдяки великій любові англійців насолоджуватися вишуканим десертом під келих червоного кріпленого вина Мадера (до речі, батьківщина якого португальський острів Мадейра). Зараз же часи змінилися, і лимонний пиріг став прекрасним доповненням до чашки чаю в теплому сімейному колі. Насолоджуйтеся і Ви приємним цитрусовим ароматом цього свіжоспеченого десерту.
Інгредієнти
Масло вершкове
180 г.
Цукор
195 г.
Борошно
160 г.
Розпушувач
5 г.
Яйце куряче
3 шт.
Лимон
50 г.
Етапи приготування
01
Лимон помити, цедру натерти на дрібній тертці (повинно вийти близько столової ложки), сік вичавити. Розм'якшене масло збити з цукром в пишну масу. Додати яйця, цедру, сік і ще раз добре збити. Додати в яєчно-масляну суміш просіяне борошно з розпушувачем.
02
Духовку розігріти до 180°C. Змастити маслом форму для випічки. Тісто вилити у форму (заповнювати на 3/4) і поставити в духовку. Випікати пиріг близько 1 години.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів