
Італійське печиво з фундуком (без борошна)
Вишукане італійське печиво з дуже яскравим горіховим ароматом. В оригіналі рецепта в його основі подрібнений до стану борошна фундук, але можна використовувати і будь-які інші горіхи, особливо мигдаль. Мигдаль, зазвичай, надає випічці просто приголомшливий аромат. Якщо ви купили несмажені горіхи, то краще обсмажте їх, тоді печиво буде значно смачніше. В оригіналі воно має бути маленьким, але можете надавати абсолютно будь-яку форму. Прикрашати їх особливо не варто (максимум - це пудра), тому що про таке печиво можна сказати «смак, аромат і нічого зайвого». Єдине, що підійде з добавок, так це, буквально, чайна ложка коньяку або лікеру тому, що поєднання горіхового та алкогольного аромату у випічці дуже вдале.
Інгредієнти
Фундук
400 г.
Цукор
250 г.
Білок яєчний
4 шт.
Сіль
за смаком
Ваніль
5 г.
Етапи приготування
01
У блендері подрібнити горіхи (очищені і обсмажені) з цукром до стану борошна. Білки відокремити від жовтків. Білки збити з сіллю і цукром в пишну стійку піну. Духовку розігріти до 160°C.
02
Обережно змішати білки і горіхову суміш. Довести тісто до однорідної консистенції. Деко застелити пергаментним папером. Викласти печиво на деко і поставити в духовку. Випікати печиво близько 20-25 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів