Ірландський кекс з родзинками - Image

Ірландський кекс з родзинками

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 год 40 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Цей десерт припадає до смаку багатьом. Рецептів кексу з родзинками безліч. Ірландський кекс з родзинками - своєрідний кекс, це пов'язано з використанням в рецепті віскі та наявностю попередньої фази його приготування. Використання віскі в кексі робить його трохи алкогольним. Сп'яніти неможна, але з кожним проковтнутим шматочком кексу, всередині розливається гаряче тепло. Цей легкий, вологий кекс з тонким ароматом кориці і гвоздики, а також з пікантним ірландським віскі, особливо спокусливий взимку. Також ірландський кекс з родзинками дуже добре підійде до ранкового чаю або кави.

Продукти для рецепту

Борошно пшеничне вищий гатунок
17.40

Борошно пшеничне вищий гатунок

за 1 кг

Інгредієнти

Борошно пшеничне вищий гатунок

300 г.

Вода негазована Аквуля 2л

200 мл.

Родзинки

300 г.

Цукор Ваш Цукор 10кг

5 ст. л.

Яйце куряче С0 1шт

0,5 шт.

Масло вершкове домашнє

2 ст. л.

Віскі O'Brian ірландський 40% 0,7л

2,5 ст. л.

Сода харчова 500г

за смаком

Сіль Єгипет

за смаком

Спеція Коріандр мелений

за смаком

Спеція Кориця мелена

за смаком

Спеція Гвоздика мелена

за смаком

Спеція Горіх мускатний мелений

за смаком

Спеція Імбир мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Попередньо за один день до випічки, необхідно змішати в каструлі прянощі, воду, масло і цукор. Поставити на вогонь, довести до кипіння, постійно помішуючи, зменшити вогонь, варити суміш протягом 20 хвилин. Зняти з вогню, влити віскі. Суміш повинна повністю охолонути, після чого прибрати на ніч у холодильник.

02

Поставити миску з підготовленою пряною сумішшю в каструлю з гарячою водою, для того, щоб розчинилося на поверхні масло.

03

Духовку розігріти до 175ºС, на нижній рівень в духовці поставити деко з водою. Змастити форму для випікання маслом, присипати борошном.

04

Змішати в мисці просіяне борошно, додати соду і сіль, родзинки, вмішати підготовлену пряну суміш, вбити яйце. Замісити тісто. Викласти у форму для випікання, поставити в духовку. Випікати протягом 1,5 години до коричневого кольору. У разі, якщо кекс занадто швидко стане рум'яним, накрити фольгою зверху.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Ірландська вівсяна каша з родзинками

Ірландська вівсяна каша з родзинками

2

15 хв