Німецький різдвяний кекс "Штоллен" - Image

Німецький різдвяний кекс "Штоллен"

Кількість порцій: 12Час приготування: 4 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Вечеря

Час свят прийшов і ми готові представити вашій увазі німецький різдвяний кекс "Штоллен". Знаменитий на весь світ німецький різдвяний кекс "Штоллен" має дуже цікаву і багату історію. Це кекс, який традиційно випікається в останніх числах перед різдвяним постом у Німеччині. Потім кекс настоюється довгі тижні до самого світлого Різдва і символізує собою немовля Христа в завісах. За своїм смаком - це насичений, ароматний, щільний кекс. При випічці кекс "Штоллен" вже наповнює ваш будинок чарівним і святим ароматом Різдва. Обов'язково рекомендуємо вам спробувати спекти німецький різдвяний кекс "Штоллен".

Продукти для рецепту

Борошно 7 1кг
21.90

Борошно 7 1кг

1 кг

Інгредієнти

Борошно 7 1кг

500 г.

Цукор Ваш Цукор 10кг

100 г.

Ром Pott 54% 0,7л

100 мл.

Журавлина сушена

100 г.

Мигдаль

100 г.

Родзинки

175 г.

Молоко 2,5% 900г

100 мл.

Дріжджі Львівські Дріжджі пресовані 42г

5 г.

Цукрова пудра Aro 250г

100 г.

Масло вершкове домашнє

200 г.

Етапи приготування

01

Родзинки та журавлину залити ромом. Залишити на 30 хвилин, потім додати мигдаль.

02

Дріжджі розвести в теплому молоці, борошно змішати з цукром. Поступово вливати дріжджі в борошно, часто помішуючи. Залишити в теплому місці на 30 хвилин, поки не підніметься.

03

Влити в суміш розтоплене масло. Додати терту цедру лимона, сухофрукти та горіхи, замочені в ромі. Замісити тісто.

04

З тіста зробити корж довгастої форми. Поставити "Штоллен" в духовку, розігріту до 190°C. Накрити фольгою, випікати 1 годину. За 10 хвилин до закінчення випікання прибрати фольгу.

05

Готовий "Штоллен" посипати цукровою пудрою. Загорнути кекс у фольгу і помістити в прохолодне місце на пару тижнів. Чим довше настоюється "Штоллен", тим він смачніший.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Шварцброт - німецький чорний хліб

Шварцброт - німецький чорний хліб

8

2 год 40 хв