Шоколадний клафуті зі сливами - Image

Шоколадний клафуті зі сливами

Кількість порцій: 4Час приготування: 45 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Cніданок

Сільський десерт з властивим йому французьким шармом – клафуті – відомий кожній господині як швидка, проста і дуже смачна домашня випічка, що гармонійно сполучає в собі риси ніжного відкритого пирога, повітряної запіканки і легкого пудингу. Дивовижно, правда? На перший погляд поєднання солодких, стиглих фруктів з яєчним тістом, схожим на млинцеве, може здатися Вам щось дивним, але спробувавши один шматочок, Ви закохаєтесь в цей вишуканий десерт назавжди і безповоротно. Традиційна начинка для клафуті – кисленькі вишневі ягідки з кісточками. Однак зустрічається і яблучна, абрикосова, чорнична випічка. Сьогодні пропонуємо Вам спекти шоколадний клафуті зі сливами – справжній рай для ласунів.

Продукти для рецепту

Яйце куряче С0 1шт
4.80 - 5.00

Яйце куряче С0 1шт

50 г

Інгредієнти

Яйце куряче С0 1шт

6 шт.

Цукор Ваш Цукор 10кг

150 г

Борошно пшеничне вищий гатунок

150 г

Вафлі Бісквіт-Шоколад Шоколад-трюфель 50г

200 г

Масло вершкове домашнє

30 г

Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г

200 мл

Слива темна

200 г

Етапи приготування

01

Сливи помити, розрізати на половинки і видалити кісточки. На шкірці зробити по кілька розрізів. Шоколад розламати на шматочки і розтопити на водяній бані.

02

Борошно просіяти і змішати з цукром. Яйця з вершками збити міксером до стану піни. Обережно влити вершкову суміш в борошняну. Перемішати обидві суміші до однорідної консистенції. Розігріти духовку до 180 градусів.

03

До тіста додати розтоплений шоколад і перемішати. Змастити маслом форму або порційні форми для випікання. Розподілити тісто і покласти зверху сливи, вдавлюючи їх. Поставити форму або форми в духовку і випікати близько 30 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв