Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти алкоголь гарнір осінь › Тушковані гриби у винному соусі
Тушковані гриби у винному соусі

Тушковані гриби у винному соусі

Всі чули про смачні м'ясниі страви, які заправляють винним соусом. А як вам такий варіант з грибами? Незвично, але не менш смачно! Радимо вам цю досить просту страву, щоб ви порадували своїх близьких. До того ж, її можна готувати і подавати до святкового столу разом з гарніром або ж просто із салатом. Вона виглядає дуже апетитно і красиво, і на смак не гірша. А якщо замінити вино гранатовим соусом, то отримаємо безалкогольний варіант страви. Наприклад, для діток. У будь-якому випадку страва буде дуже смачна, і ваші гості будуть у захваті.

Кількість порцій 8
Час приготування 50 хв

  1. 1. Масло вершкове — 100 г
  2. 2. Борошно пшеничне — 15 г
  3. 3. Гриби — 1,4 кг
  4. 4. Вино червоне сухе — 400 мл
  5. 5. Бульйон овочевий — 400 мл
  6. 6. Цибуля ріпчаста — 50 г
  7. 7. Часник — 4 зуб.
  8. 8. Петрушка — 15 г
  9. 9. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розтопити вершкове масло в сковороді на середньому вогні. Додати борошно і добре перемішати. Трохи обсмажити борошно до злегка коричневого кольору.

  2. Гриби помити і нарізати кубиками. Цибулю і часник очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Додати до борошна нарізані гриби, вино, бульйон, цибулю, часник.

  3. Довести овочеву суміш до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою і тушкувати близько 40 хвилин. Гриби повинні стати м'якими, а соус трохи загуснути. Додати сіль і перець. Петрушку помити, просушити, дрібно нарізати. Подавати гриби гарячими, посипавши петрушкою.