Полунично-імбирний пунш - Image

Полунично-імбирний пунш

Кількість порцій: 4Час приготування: 35 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Вечеря

Пунш - це назва різних коктейлів, в першу чергу алкогольних, що зазвичай містять фрукти або фруктовий сік. Історія пуншу дуже цікава. Пунш вперше з'явився в Індії. Назва походить від хіндійского слова "Панч", що означає «п'ять». Це був гарячий напій з п'яти компонентів: рому, лимонного соку, цукру, гарячої води і чаю. У сімнадцятому столітті англійські моряки вперше привезли пунш до Англії, і звідси він поширився по всій Європі, а потім по всьому світу. З часом варіантів приготування пуншу стало велика кількість. Сьогодні ми вам представляємо рецепт відмінного полунично-імбирного пуншу. Такий пунш подають холодним, прикрашають полуницею і додають корицю за смаком.

Інгредієнти

Полуниця

350 г.

Сок лайму

3 ст. л.

Горілка

1, 5 ст.

Газована вода (будь-яка, не солона)

700 мл.

Імбир

10 г.

Цукор

0, 3 ст.

Кориця

за смаком

Етапи приготування

01

Для початку потрібно приготувати полунично-імбирний сироп. Для цього потрібно помити і порізати полуницю. Корінь імбиру натерти на тертці. Помістити 1/2 склянки полуниці, імбир, цукор і третину склянки води в невелику каструльку і поставити на вогонь. Довести до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор розчинився. Потім зменшити вогонь і готувати, періодично помішуючи, поки полуниця не розм'якшиться.

02

Потім необхідно дати охолонути сиропу, далі його потрібно процідити.

03

Нарізати полуницю, імбир, що залишилися, і додати лаймовий сік у банку. Подавити продукти зворотньою стороною дерев'яної ложки або лопатки.

04

Потім влити горілку і сироп. Потрібно дати пуншу настоятися в холодильнику близько години. Потім пропустити напій через сито в чашу для пуншу. Додати мінеральної води, кілька шматочків полуниці і лайму. Корицю - за смаком.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Полунично-імбирний пунш – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua