
Легкий лимонно-винний маринад для риби і курки
Урізноманітнити звичну страву з риби або курки і надати їй пікантний смак допоможе легкий лимонно-винний маринад. Як відомо, лимонний сік має розм'якшуючу дію, а сухе вино робить м'ясо ніжніше і надає неповторний аромат. М'ясо необхідно витримати в такому маринаді не менше трьох годин. Кращий ефект очікується, якщо відправити рибу (курку) маринуватися в холодильник на всю ніч. Тоді м'ясо виходить надзвичайно ніжним, м'яким і соковитим. Потім готуйте рибу (курку) будь-яким звичним для Вас способом: смажте, тушкуйте, запікайте – все на Ваш смак. У маринад можна додати одну столову ложку лимонної цедри і чайну ложку сушеного естрагону. Бальзамічний оцет можете замінити естрагоновим.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Лимон
30 г.
Часник
10 г.
Вино Giacondi Chardonnay біле сухе 11.5% 3л
20 мл.
Оцет бальзамічний Ellada спрей 150мл
10 мл.
Приправа Еко Італійські трави 10г
10 г.
Спеція Суміш перців
за смаком
Сіль Єгипет
за смаком
Етапи приготування
01
З лимона вичавити сік. Часник очистити від лушпиння і видавити сік за допомогою часникодавки.
02
Оцет змішати з вином. Додати лимонний сік і часник.
03
Додати необхідні спеції. Маринад можна використовувати до риби чи птиці. Потім уварити в сотейнику і використовувати як соус.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів