Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Пиріг з кабачків, томатів і паприки
Пиріг з кабачків, томатів і паприки

Пиріг з кабачків, томатів і паприки

Ми звикли думати, що пироги бувають важкими для шлунку, багаті на калорії і бідні на вітаміни. Однак пиріг з кабачків, томатів і паприки дуже відрізняється від своїх колег по кухні, адже складається він в основному з овочів. Кабачок - овоч дуже вигідний: при всій великій кількості корисних вітамінів він славиться низькою ціною і рекордно низькою калорійністю. А от у помідорі ви знайдете скарб із мінеральних солей - калій, фосфор, магній, залізо, натрій і провітамін А. З появою цього пирога в будинку запахне літом, затишком і особливою смакотою. Легко готується, легко шлунку! Що ще потрібно хорошій хазяйці?

Кількість порцій 6
Час приготування 85 хв

  1. 1. Кабачки — 500 г
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 80 г
  3. 3. Часник — 10 г
  4. 4. Паприка — 5 г
  5. 5. Яйце — 2 шт.
  6. 6. Олія оливкова — 50 мл
  7. 7. Борошно — 75 г
  8. 8. Розпушувач — 3 г
  9. 9. Помідори — 200 г
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 180°C градусів. Кабачки помити, очистити, натерти на крупній тертці. У мисці змішати натерті кабачки, дрібно нарізану цибулю і часник.

  2. У невеликій мисці трохи збити яйця, паприку і 2 столові ложки оливкової олії, додати сіль і перець за смаком. Додати борошно і розпушувач, добре перемішати, щоб вийшло м'яке тісто. Змішати тісто з кабачковою масою.

  3. Помідори помити і нарізати скибочками. Розігріти сковорідку діаметром близько 20 см. на середньому вогні і додати решту олії. Викласти в неї тісто і зверху розкласти помідори. Готувати 5-6 хвилин, потім переставити в духовку і готувати ще 60 хвилин до золотистої скоринки. Обережно вийняти з форми і перекласти на тарілку. Подавати гарячим.