Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Паска на сметані
Паска на сметані

Паска на сметані

Готуючись до головного християнського свята - Великодня, наші господині печуть свою домашню пасхальну випічку: великодній хліб або паску. Один з найцікавіших варіантів - це паска на сметані. Цей рецепт найбільше задовольнить тих, хто любить ніжні, злегка вологі, але в той же час щільні паски. Саме жирна сметана робить їх такими за текстурою. Кількість родзинок кладеться на розсуд кожної господині. Можна додати улюблені сухофрукти або цукати. Готові паски дістають з духовки і дають їм охолонути, потім змащують білкової глазур'ю і посипають різнокольоровою кондитерською присипкою.

Кількість порцій 6
Час приготування 90 хв

  1. 1. Молоко — 500 мл.
  2. 2. Борошно пшеничне — 1 кг.
  3. 3. Маргарин — 250 г.
  4. 4. Масло вершкове — 200 г.
  5. 5. Сметана — 100 г.
  6. 6. Цукор — 700 г.
  7. 7. Дріжджі свіжі — 70 г.
  8. 8. Яйце куряче — 10 шт.
  9. 9. Сіль — 5 г.
  10. 10. Цукор ванільний — за смаком
  11. 11. Родзинки — за смаком
  12. 12. Олія рослинна — 1,5 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Молоко налити в каструлю, підігріти. Всипати 350 г. цукру, змішувати до розчинення цукру в молоці. Окремо відлити трохи молока в миску, додати дріжджі, розвести їх в молоці. Після, додати дріжджову суміш у решту молока. Перемішати. Залишити на 10 хвилин.

  2. Висипати залишки цукру в миску, додати до цукру яйця, збити суміш. Додати сюди ж маргарин, вершкове масло, половину якого необхідно розтопити. Додати також сметану, сіль, ванільний цукор і рослинну олію. Ретельно перемішати в однорідну масу.

  3. Змішати молочну масу з масляною, перемішати. Всипати борошно, замісити тісто. Накрити зверху миску рушником, поставити в тепле місце на 3 години.

  4. Вимішувати тісто доти, поки воно не буде приставати до рук. Додати в тісто родзинки за смаком. Викласти у змащену форму, дати час, щоб тісто піднялося.

  5. Випікати в розігрітій до 180°C духовці протягом 1 години. Прикрасити паску за смаком.