Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Ніжний кекс із кабачків цукіні
Ніжний кекс із кабачків цукіні

Ніжний кекс із кабачків цукіні

Випічки домашніх кексів бувають такі різноманітні, що аж часом губишся, який же вибрати, щоб приготувати на сьогоднішню вечерю. Рецепт кексу з цукіні хороший тим, що вам не потрібно спочатку замішувати тісто, а потім викладати зверху на ньому начинку. Ви просто замішуєте всі разом. Це значно економить час, а тому можна встигнути приготувати щось ще, поки кекс знаходиться в духовці. Цукіні має значно м'якіший смак, ніж звичайний кабачок. Тому його і додають в кекс. А до того ж у ньому дуже мало калорій, так що можете взяти собі це на замітку - цукіні хороший для схуднення! Ну і звичайно ж у цукіні дуже багато різних вітамінів.

Кількість порцій 8
Час приготування 90 хв

  1. 1. Яйця — 2 шт.
  2. 2. Олія — 0,5 ст.
  3. 3. Цукор коричневий — 1 ст.
  4. 4. Цукор ванільний — 0,5 ч. л.
  5. 5. Цукіні — 0,5 ст.
  6. 6. Борошно — 140 г.
  7. 7. Сода — 0,5 ч. л.
  8. 8. Розпушувач — 0,5 ч. л.
  9. 9. Сіль — 0,5 ч. л.
  10. 10. Кориця — 0,5 ч. л.
  11. 11. Волоські горіхи — 70 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати яйця з коричневим і ванільним цукром, додати олію. Додати терті на дрібній тертці цукіні.

  2. Далі потрібно змішати всі сухі інгредієнти: борошно, сіль, розпушувач, соду та подрібнені горіхи.

  3. Потім потрібно з'єднати рідку суміш із сухою. Має вийти рідке тісто.

  4. Тісто треба вилити у форму, вистелену пергаментом для випікання (пергамент змастити маслом).

  5. Випікати 30 хвилин при температурі 180°С. Слід уважно стежити за тим, щоб кекс пропікся.

  6. Готовий кекс вийняти і остудити.