Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Курячі грудки, глазуровані карі
Курячі грудки, глазуровані карі

Курячі грудки, глазуровані карі

Не дарма, запечене куряче м'ясо завоювало репутацію "найапетитнішої страви", особливо, якщо в цьому допомагають різні соуси і прянощі. У цьому рецепті головним "помічником" стане приправа карі. Пряність не надто гостра, але має привабливий аромат, витончений смаковий нюанс, і до усього цього, вважається корисною. Цікаво, але "карі" переводиться як "соус". Рецептів індійської приправи налічено більше мільйона і не дивуйтеся, але саме мінливістю смаку вона притягнула свою увагу в кулінарії. Досить швидко адаптувалася до м'ясних та інших страв, завоювавши статус найпопулярнішої приправи у світі. Тому можете не сумніватися: курочка вийде дуже смачною. Оцініть соковите, покрите глазур'ю м'ясо і влаштовуйте приємні обіди якомога частіше.

Кількість порцій 2
Час приготування 60 хв

  1. 1. Куряча грудинка — 2 шт.
  2. 2. Борошно — 3 ст. л.
  3. 3. Цибуля — 1 шт.
  4. 4. Томатна паста — 3 ч. л.
  5. 5. Оливкова олія — 30 г.
  6. 6. Карі — 1/2 ч. л.
  7. 7. Бульйон — 150 мл.
  8. 8. Лимонний сік — 1 ч. л.
  9. 9. Вершкове масло — 15 г.
  10. 10. Сіль — 1/2 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У мисці змішати сіль із перцем. Додати просіяне борошно. Перемішати.

  2. Куряче м'ясо обваляти в суміші з борошна. Обсмажити в сотейнику на вершковому маслі.

  3. Перекласти м'ясо у форму для запікання. Запікати 20 хвилин при температурі 180ºС.

  4. У сотейник долити оливкову олію. Додати нарізану цибулю. Пасерувати 2 хвилини. Всипати 1 ст. л. муки і протушкувати 3 хвилини.

  5. Підсипати до цибулі карі і томат. Розвести бульйоном. Додати лимонний сік. Варити на повільному вогні 15 хвилин. Глазур готова.

  6. Дістати з духовки запечене м'ясо. Полити глазур'ю. Відправити куряче м'ясо ще на 5 хвилин в духовку.