Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Курячі грудки, фаршировані шпинатом
Курячі грудки, фаршировані шпинатом

Курячі грудки, фаршировані шпинатом

Курячу грудку в народі ще називають часто білим м'ясом або просто грудинкою. Як відомо , "сніданок чемпіонів" складається саме з рису і курячої грудки. Хоча знаючи склад і корисні властивості курки, можна сміливо її готувати і на вечерю теж. Адже саме ввечері дієтологи і спортсмени рекомендують запасатися білком. А в курячой грудці його найбільше. А якщо її ще й начинити шпинатом, то вийде не тільки дуже смачно. Адже шпинат - чемпіон за кількістю корисних вітамінів і мікроелементів. Такою чудовою стравою, яка має чудовий смак і аромат, можна добре повечеряти. А подавати можна з тим же рисом або іншим улюбленим вами гарніром.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Курячі грудки — 6 шт.
  2. 2. Бекон — 4 скибки
  3. 3. Цибуля (середня) — 1 шт.
  4. 4. Часник — 2 зубчики
  5. 5. Шпинат (свіжий або заморожений) — 300 г
  6. 6. Яйця — 1 шт.
  7. 7. Твердий сир — 100 г
  8. 8. Сушений чебрець — 0,5 ч.л.
  9. 9. Мелений чорний перець — 0,5 ч.л.
  10. 10. Оливкова олія — 2 ст.л.
  11. 11. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Скибочки бекону наріжте дрібними кубиками і обсмажте їх у сковороді на середньому вогні до хрусткої скоринки (приблизно 5-8 хвилин), періодично помішуючи. Готовий бекон приберіть зі сковороди і дайте стекти зайвому жиру.

  2. Цибулю і часник дрібно наріжте і викладіть в ту ж сковороду, де смажився бекон. Обсмажте на середньому вогні 2-3 хвилини, часто помішуючи. Готуйте до м'якості цибулі, потім зніміть сковороду з вогню.

  3. Якщо ви використовуєте заморожений шпинат, розморозьте його. Листя шпинату промити, обсушити і досить дрібно наріжте.

  4. Сир натріть на середній тертці.

  5. У глибокій мисці з'єднайте шпинат, яйце, чебрець, сир, бекон і цибулю з часником. Посоліть, поперчіть і добре перемішайте всі інгредієнти.

  6. Курячі грудки промийте, видаліть шкірку, якщо необхідно. У товстій частині кожної грудки зробіть надріз так, щоб вийшла "кишенька". До кожної "кишеньки" чайною ложкою покладіть по шостій частині шпинатної начинки. Посипте курячі грудки перцем і сіллю.

  7. У тій самій сковороді, де смажилися бекон і цибуля, на середньому вогні розігрійте олію. Викладіть в неї курячі грудки і підсмажте до золотисто-коричневого кольору протягом 8-10 хвилин.

  8. Після зменшіть вогонь до мінімального, накрийте кришкою і тушкуйте ще приблизно 10-20 хвилин до готовності.