Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Червоний рис зі спеціями, куркою і зеленим горошком
Червоний рис зі спеціями, куркою і зеленим горошком

Червоний рис зі спеціями, куркою і зеленим горошком

У запропонованому рецепті використовується червоний рис. Багато господинь не знають про його існування. Білий або бурий рис - це зрозуміло, а червоний? Пояснюється все просто - цей рис не шлифований, у ньому збережена оболонка, що має червоний колір за рахунок натурального рослинного пігменту, який є потужним антиоксидантом. Червоний рис внесе різноманітність у повсякденне меню. Готується він трохи довше звичайного білого рису - близько 35 хвилин. Червоний рис має гарну властивість - залишатися розсипчастим після приготування. У процесі його готування вода трохи забарвлюється, але дана особливість не заважає готувати рис в поєднанні з іншими продуктами - як в даному випадку з куркою і зеленим горошком.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Олія оливкова — 3 ст. л.
  2. 2. Філе куряче — 680 г.
  3. 3. Перець болгарський червоний — 3 шт.
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  5. 5. Часник — 1 шт.
  6. 6. Орегано — 1 ст. л.
  7. 7. Паприка — 1 ст. л.
  8. 8. Перець кайєнський — 0,75 ч. л.
  9. 9. Рис — 300 г.
  10. 10. Бульйон курячий — 400 мл.
  11. 11. Соус томатний — 120 мл.
  12. 12. Зелений горошок заморожений — 300 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Налити в розігріту сковороду на середньому вогні оливкову олію. Курку натерти сіллю і перцем, викласти м'ясо на сковороду із олією. Додати до курки на сковороді подрібнену цибулю, часник і перець. Обсмажувати протягом 5 хвилин.

  2. Додати в сковороду паприку і кайєнський перець. Всипати рис, ретельно перемішати.

  3. Влити в сковороду бульйон і томатний соус, довести суміш до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою сковороду, тушкувати протягом 25 хвилин, курка і рис мають стати м'якими, а рідина повинна увібратися.

  4. Наприкінці, за 2 хвилини до готовності додати зелений горошок, посолити і поперчити за смаком.