Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Zakaz.ua Рецепти › Журавлинний кисіль "Червоні вітрила"
Журавлинний кисіль "Червоні вітрила"

Журавлинний кисіль "Червоні вітрила"

Кисіль - це стародавній напій слов'ян. Його варили ще на Русі. Звідти й назва пішлf. Раніше кисіль варили з вівса. А солодкі (із фруктів і ягід) почали варити набагато пізніше, коли світу став відомий картопляний крохмаль. Вівсяні, житні, пшеничні киселі відносяться до дуже стародавніх російських страв. Їм більше 1000 років. Їх навіть описували літописці у своїх повістях. Коли почали варити солодкий кисель, тоді і з часом з'явився рецепт журавлинного. Не дивлячись на те, що ця ягода кислувата, все ж кисіль із журавлини досить популярний, так як ягода ця дуже корисна і містить багато вітамінів. Відмінний десерт буде до речі після приємної сімейної вечері.

Кількість порцій 4
Час приготування 25 хв

  1. 1. Журавлина — 300 г
  2. 2. Цукор — 500 г
  3. 3. Крохмаль — 2 ст.л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Ягоди переберіть та промийте. Якщо ви використовуєте заморожену ягоду, дайте їй відтанути.

  2. Розімніть ягоди товкачиком.

  3. Викладіть ягідну масу на марлю і відіжміть сік. Отриманий сік поставте в холодильник.

  4. Ягідну масу,що лишилась пілся віджиму, викладіть в каструлю, залийте 1 л гарячої води і проваріть 5 хвилин.

  5. Потім цей відвар процідіть, додайте цукор і варіть до його розчинення.

  6. Крохмаль розведіть водою, влийте в сироп і, помішуючи, доведіть його до загустіння.

  7. Після чого влийте журавлинний сік, добре все перемішайте і зніміть з вогню. Подавати кисіль можна в склянках, краї яких прикрашені цукром або цукровою пудрою.