Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти салати фрукти › Салат з виноградом, шинкою і сиром Дор блю
 Салат з виноградом, шинкою і сиром Дор блю

Салат з виноградом, шинкою і сиром Дор блю

Набридли звичайні салати, які ви їсте кожен день? Тоді вам потрібно приготувати щось особливе - наприклад, салат з виноградом, шинкою і сиром Дор блю. Ніщо не може бути таким легким у приготуванні, як салати. А ця страва ще й володіє багатим неповторним смаком, який здатний розбудити почуття в будь-якому чоловікові. Салат дуже виручить вас, якщо потрібно щось особливе для романтичного вечора, адже виглядає він правда по-святковому і багато. Виноград, який дуже добре поєднується з сиром Дор блю, додасть страві пікантності, а латук і оливкова олія - ніжності і аромату весни.

Кількість порцій 2
Час приготування 30 хв

  1. 1. Шинка — 200 г.
  2. 2. Сир Дор блю (або будь-який сир з блакитною пліснявою) — 80 г.
  3. 3. Виноград світлий (без кісточок) — 100 г.
  4. 4. Виноград темний (без кісточок) — 100 г.
  5. 5. Олія оливкова — 1-2 ст. л.
  6. 6. Крупномелений чорний перець — За смаком
  7. 7. Сіль — За смаком
  8. 8. Салат латук — 1/2 пучка
  9. 9. Горіхи волоські — 30 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Шинку нарізати великою соломкою і обсмажити на олії до появи скоринки.

  2. Сир нарізати маленькими кубиками або просто розкришити (якщо на сирі є скоринка, то її треба попередньо зрізати).

  3. Виноград промити, обсушити паперовою серветкою і нарізати на половинки. Частину ягід залишити цілими для прикраси.

  4. Салат промити під проточною водою, струсити воду, потім обсушити кожен лист на серветці. Кожен листочок досить крупно порвати і покласти в салатницю.

  5. Додати до листя зеленого салату інші інгредієнти, включаючи крупно розмелені волоські горіхи, приправити за смаком сіллю, чорним перцем і перемішати. Влити оливковою олію, струснути і прибрати в холодильник приблизно на 30 хвилин. Подати на стіл, прикрасивши цілими виноградинами.