
Печеня з курки з чорносливом в горщику
Печеня з курки з чорносливом в горщиках дуже смачна: курка виходить ніжною, картопля - розсипчастою, а чорнослив надає страві вишуканий, оригінальний смак. Готується досить просто, із завжди доступних і наявних інгредієнтів і часу багато не віднімає. Що б не готуватли в горщиках - картоплю, печеня, м'ясо - все буде дуже ніжним, соковитим і корисним для здоров'я. Продукти, які готуються при високій температурі у власному соку, та до того ж у «екологічному» посуді, зберігають максимум своїх смакових і вітамінних якостей. Смак страв, приготованих в горщику, виходить завжди приголомшливий. Подають печеню порційно прямо в горщиках.
Інгредієнти
Куряче стегно
1 шт.
Картопля
2 шт.
Помідори черрі
3 шт.
Морква
0,5 шт.
Чорнослив
8 шт.
Бульон
4 ст. л.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Лавровий лист
1 шт.
Цибуля-порей
1 шт.
Соняшникова олія
за смаком
Етапи приготування
01
Овочі почистити, зняти шкірку з м'яса і розділити на частини, кістки не видаляти. Картоплю нарізати тонкими кругляшками, помідори - четвертинками, чорнослив розділити навпіл.
02
Цибулю-порей нарізати кільцями, моркву також нарізати кільцями. На сковороді, на середньому вогні, на соняшниковій олії обсмажити моркву.
03
До моркви додати цибулю і смажити до м'якості овочів.
04
Наповнити горщик бульйоном, на дно викласти картоплю, потім м'ясо.
05
Наступний шар - обсмажені овочі.
06
Потім помідори черрі, чорнослив і лавровий лист.
07
Кожен шар солити і перчити за смаком.
08
Закрити горщики кришкою і поставить в холодну духовку, томити протягом години при температурі 180°C.
09
Потім акуратно перемішати печеню ложкою і помістити в ще теплу духовку на півгодини до повної готовності.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів