
Запіканка з фаршем і рисом
Запіканки по праву знаходяться в списку найпопулярніших страв повсякденної кухні і бувають найрізноманітніші: м'ясні, овочеві, сирні, рибні. Умовно їх можна поділити на дві групи: солодкі і несолодкі. Запропонований рецепт - запіканка з фаршем і рисом. Цей рецепт не вимагатиме від Вас багато часу і екзотичних продуктів. Таку запіканку можна вживати як повноцінне блюдо на обід або вечерю, так як воно містить і м'ясо, і гарнір, і овочі. Фарш для цієї страви можна використовувати будь-який. У будь-якому випадку вийде смачно і ситно.
Інгредієнти
Яловичий фарш
500 г.
Рис
150 г.
Цибуля ріпчаста
200 г.
Морква
200 г.
Капуста
200 г.
Сметана
100 г.
Томатна паста
3 ст. л.
Куркума
0,5 ч. л.
Cіль
за смаком
Чорний мелений перець
за смаком
Соняшникова олія
за смаком
Етапи приготування
01
У каструлю висипати рис і залити його 3 склянками води. Додати 0,5 ч. л. куркуми і стільки ж солі. Добре перемішати.
02
Поставити каструлю на середній вогонь і варити рис приблизно 20 хвилин після закипання.
03
Поки варитися рис, цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати.
04
Моркву натерти на крупній тертці, капусту тонко нашаткувати.
05
На сковороді розігріти олію і обсмажити цибулю, щоб вона стала прозорого кольору.
06
Потім додати моркву, за смаком посолити і поперчити і смажити ще приблизно 5 хвилин.
07
Розморозити фарш, посолити і поперчити за смаком і перемішати.
08
До томатної пасти і сметани (окремо) додати приблизно 3-5 ст. л. води. Добре перемішати.
09
Форму для випікання змастити олією. Викласти рис і розподілити його рівномірно по поверхні.
10
Зверху викласти капусту рівним шаром і посолити трохи.
11
Полити капусту томатним соусом.
12
Потім рівномірно викласти весь фарш на капусту.
13
На фарш викласти смажену моркву з цибулею і залити зверху сметанним соусом.
14
Форму поставити в розігріту до 180°С духовку. Випікати близько 50-60 хвилин.
15
.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів