
Шахи корма
Шахи корма (або просто корма) вважається найпопулярнішою у світі індійською стравою. Приставка «шахи» у назві страви означає, що її подавали до столу індійським князям. Слово «корма» дослівно перекладається як тушкування їжі. Не складно здогадатися, що страву готують саме так. Корма готується з м'яса (найчастіше використовують куряче філе або баранину), яке тушкується на малому вогні в йогурті і кокосовому молоці. Туди ж додається горіхово-зерняткова суміш і спеції. Не звичайно, правда? Дивовижне поєднання інгредієнтів і гостро-солодкий смак – все в дусі індійської кухні. Обов'язкова пряність, без якої корма не корма – це карі. Існує і вегетаріанський варіант страви, в цьому випадку м'ясо замінюють овочами.
Інгредієнти
Куряче філе
700 г.
Мигдальний горіх
120 г.
Йогурт
300 г.
Вершкове масло
2 ст. л.
Цибуля
1 шт.
Часник
2 зубчики
Перець чилі
1 шт.
Корінь імбиру
4 см.
Лимон
0,5 шт.
Кокосове молоко
3 ст. л.
Карі
2 ст. л.
Борошно кукурудзяне
1 ст. л.
Етапи приготування
01
Подрібнити цибулю, почистити імбир, витягти насіння в перці.
02
Подрібнити разом імбир, чилі, часник і мигдаль. Додати 150 мл. води і зробити горіхову пасту.
03
Курку порізати на порційні шматочки.
04
На середньому вогні розтопити масло, обсмажити в ньому цибулю, додати карі і кукурудзяну муку.
05
Додати йогурт, горіхову пасту, курку і перемішати.
06
Тушкувати під кришкою на середньому вогні 30 хвилин, періодично помішуючи. Перед подачею додати кокосове молоко та сік лимона.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів