
Картопляні котлети з молочно-грибним соусом
Точно, багато існує страв із картоплі. Але от чи чули ви про картопляні котлети? Думаємо, щось новеньке вам у сімейній книзі рецептів не завадить. Котлети з картоплі виходять дуже м'які та ніжні на смак. Чимось, навіть, нагадують зрази. Але що в цій страві ще важливо, так це соус з грибами і молоком. Запашні гриби упереміш з молоком - це дуже смачний насичений соус, який буде дуже доречним до картопляних котлет. Адже відомо, що картопля сама по собі досить суха. Загалом, в цій страві все доповнює один одного. Ви можете також прикрасити котлетки зеленню або листям салату. Подавайте котлети теплими. Ваші рідні точно оцінять нову страву на вечерею.
Інгредієнти
Картопля
1 кг.
Печериці
400 г.
Масло вершкове
50 г.
Цибуля
80 г.
Сіль
за смаком
Борошно пшеничне
40 г.
Яйце куряче
2 шт.
Молоко
400 мл.
Етапи приготування
01
Картоплю помити, очистити, відварити в підсоленій воді. Злити воду і зробити з картоплі пюре. Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Печериці помити і нарізати кубиками.
02
На сковороді розігріти масло і обсмажити цибулю. Через кілька хвилин додати ¾ печериць. До пюре додати вершкове масло, яйце, 20 г. борошна, сіль. Перемішати все до однорідної консистенції.
03
З картопляного тіста зліпити котлети і обсмажити з кожного боку по кілька хвилин до золотистої скоринки. Печериці (1/4) обсмажити на вершковому маслі. Влити в сковороду молоко, підігріти. Потім додати по ложці борошна, відразу ж перемішуючи. Готувати соус до загусання. Подавати котлети із соусом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів