
Курка, запечена у винній глазурі
Курка, запечена у винній глазурі - дуже вишукане частування. Маринувати курку потрібно не менше 3-х годин (можна і на ніч), тоді вона просочиться всіма ароматами, стане м'якою і придбає прекрасний колір. Періодично курку потрібно перевертати. При запіканні у всередину курки можна покласти кислі яблука або нафарширувати курку гречкою (напівготовою) з гранатовими зернами. Перевірити готовність запікання можна за допомогою проколу (стегна або ніжки): якщо виділиться прозорий сік - курка готова, якщо з кров'ю - ще ні. Порада: кінці крилець курки краще загорнути у фольгу, тоді вони не підгорять. Подають курку порційно з овочами, поливши соусом-глазур'ю, в якій вона запікалася.
Інгредієнти
Курка
1 шт.
Червоне вино
150 мл.
Гранат
1 шт.
Оливкова олія
2 ст. л.
Апельсиновий сік
50 мл.
Лимонний сік
1 ст. л.
Соєвий соус
1 ст. л.
Цукор
80 г.
Сіль
за смаком
Етапи приготування
01
Для маринаду в сотейник влити вино, соєвий соус, сік лимона і апельсина, сіль, додати зерна граната і 1 ст. л. цукру. Прогріти на вогні для змішування всіх ароматів і до повного розчинення цукру.
02
Змастити курку оливковою олією, покласти в ємність для маринування і вилити на неї гарячий маринад. Закрити харчовою плівкою і прибрати в холодне місце на ніч.
03
Для глазурі проціджений маринад вилити в сотейник, поставити на вогонь, додати цукор і, постійно помішуючи, карамелізувати.
04
Викласти курку у форму для запікання з високими стінками. Змастити глазур'ю. Залишки глазурі вилити у форму з куркою. Запікати курку в духовці, розігрітій до 170°C на 1 годину.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів