Індичка в різдвяному соусі - Image

Індичка в різдвяному соусі

Кількість порцій: 2Час приготування: 2 год 20 хвСкладність: ВажкийПрийом їжі: Вечеря

До приходу зимових свят, пора замислитись про урочисте меню. Якщо ви не вирішили, чим побалувати гостей в цей особливий день, тоді не можемо не поділитися з вами неймовірно смачною стравою - індичка під різдвяним соусом. Птаха традиційно готують на Різдво вже тисячі років, а популярними серед безлічі сімей залишаються: качка, індичка, гуска, а також курка. Що стосується безпосередньо індички, то особливою популярністю вона вже багато років користується в Англії, Греції, США, Ірландії, переважно з додаванням ягід, фруктів або вина. Звичайно, хочеться, щоб страва вийшла смачною, і з правильним гарніром. Для цього підійдуть рис, овочі, картопля, і обов'язково соус. Він повинен вийти оригінальним - апельсиново-журавлинний, з кисло-солодким присмаком. Застілля запам'ятається усім вираженим смаком і заворожливим ароматом.

Інгредієнти

Стегно індички

1 шт.

Журавлина

200 г.

Апельсин

2 шт.

Сметана

2 ст. л.

Коньяк

30 мл.

Лавровий лист

1-2 шт

Чебрець

1 гіл.

Сіль

за смаком

Перець

за смаком

Етапи приготування

01

Взяти стегно індички. Помити його. Обсушити. Зробити проколи ножем в декількох місцях.

02

У мисці змішати перець, сіль, сметану. Подрібнити лавровий лист і додати до суміші. Перемішати. Готовою масою натерти індичку.

03

Підготовлене стегно індички помістити в чашу мультиварки. Потім очистити апельсин, нарізати кубиками. Перекласти до птаха, і додати до нього журавлину.

04

Покласти в чашу гілочку чебрецю, влити 30 мл. коньяку. Готувати 2 години в режимі "тушкування". За цей час слід періодично м'ясо перевертати для рівномірного приготування.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Індичка в різдвяному соусі – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua