Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви осінь › Кассероль із броколі та сиром
Кассероль із броколі та сиром

Кассероль із броколі та сиром

Деякі джерела відносять кассероль до стародавніх страв, до ацтекської кухні. По-звичайному кассероль ще називають тушкованим м'ясом. І, мабуть, ацтеки зналися на приготуванні їжі, якщо ця страва дійшла аж до наших днів. Тільки от рецепти змінилися, і тепер існує далеко не один варіант приготування кассеролю. Наш варіант досить дієтичний, так як тут є брокколі, сир, крекер. Не дивлячись на те, що, здавалося б, ці продукти не дуже сумісні, у результаті ви отримаєте дуже смачну, а головне , корисну страву завдяки інгредієнтам. Ви можете подавати її разом з грінками, наприклад, або навіть просто як самостійну страву

Кількість порцій 12
Час приготування 35 хв

  1. 1. Броколі — 1,3 кг.
  2. 2. Плавлений сир — 900 г.
  3. 3. Молоко — 100 мл.
  4. 4. Жирні вершки — 50 мл.
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Перець чорний мелений — за смаком
  7. 7. Гірчиця — 1 ст. л.
  8. 8. Крекери — 3 упаковки
  9. 9. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 170°C. Помістити крекери у великий поліетиленовий пакет, який закривається, і злегка розчавити за допомогою качалки. Розділити броколі на суцвіття. Довести до кипіння воду в каструлі. Додати броколі і дати покипіти 1 хвилину. Злити воду і відставити у бік.

  2. Плавлений сир нарізати на шматки. Викласти у велику каструлю. Додати молоко, вершки, сіль, чорний перець.

  3. Розтопити масу до однорідної консистенції, постійно помішуючи. Перемішати з гірчицею.

  4. Додати броколі в сирний соус.

  5. До маси додати половину подрібнених крекерів.

  6. Перемішати, потім влити суміш у змащену маслом форму для випічки.

  7. Зверху посипати рештою подрібнених крекерів, потім добре посипати чорним перцем.

  8. Випікати кассероль протягом 15-20 хвили, до золотистого кольору, поки сир не почне кипіти.