Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти другі страви осінь › Халва з моркви
Халва з моркви

Халва з моркви

Халва - це дуже смачний східний десерт. Мало хто знає історію виникнення халви. А між тим перші згадки про ці солодощі датуються п'ятим століттям до нашої ери. Батьківщиною халви вважається найкрасивіша країна сходу, країна зі своїми унікальними традиціями - Іран. Іран тоді називався Персією. Це була найпотужніша держава. Потім халва зі своєї батьківщини пошириться на весь світ. І кожна країна винайде свій вид халви. І ми представляємо вам рецепт унікальної халви з моркви. Така халва виникла і дуже поширена в Індії. Її ще й називають індійська халва. Вона має приголомшливий ніжний смак. А ще халва неймовірно корисна, завдяки високому вмісту моркви в ній.

Кількість порцій 4
Час приготування 100 хв

  1. 1. Морква — 350 г.
  2. 2. Вершкове масло — 200 г.
  3. 3. Манна крупа — 30 г.
  4. 4. Родзинки — 50 г.
  5. 5. Кеш'ю — 50 г.
  6. 6. Вершки — 250 мл.
  7. 7. Молоко — 250 мл.
  8. 8. Кардамон — 10 г.
  9. 9. Цукор — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Дрібно натерти моркву. Розігріти сковороду з вершковим маслом. Обсмажити кардамон, моркву і цукор, постійно помішуючи.

  2. Додати манну крупу, дрібно нарізані кешью і родзинки. Залити все сумішшю молока і вершків. Варити 1 годину, помішуючи.

  3. Морквяну масу помістити у форму, дати охолонути і відправити в холодильник.