Гречані зрази з кисломолочним сиром - Image

Гречані зрази з кисломолочним сиром

Кількість порцій: 3Час приготування: 35 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Зрази вважаються типовою стравою для білоруської, литовської і навіть української кухні. У класичному варіанті страви використовується м'ясо. Найчастіше яловичина. У м'ясо замотують різну начинку. Вважається, що зрази з'явилися на території Речі Посполитої завдяки дружині одного із правителів цієї імперії. Часто зустрічаються в наш час і картопляні зрази. А ось зрази із гречки - набагато рідше. Але повірте, така страва заслуговує не менше уваги. Тим більше, що гречка начиняється кисломолочним сиром. Це дуже незвично, і як мінімум через це варто спробувати цю страву.

Інгредієнти

Гречка дроблена

200 г.

Молоко

400 мл.

Сир

250 г.

Яйця

2 шт.

Цукор

2 ст. л.

Масло вершкове

1 ст. л.

Сіль

1 ст. л.

Етапи приготування

01

Сир змішати з 1 яйцем і 1 ст. л. цукра. Добре все перетерти до однорідної маси.

02

Молоко довести до кипіння, додати вершкове масло і гречку. Варити до готовності.

03

У готову гречку додати 1 ложку цукру, яйце і сіль. Добре перемішати.

04

З маси зробити коржики. У середину коржа покласти сирну начинку і зліпити зрази. Готові зрази варити на пару протягом 20 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Гречані зрази з кисломолочним сиром – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua