
Запечена у фользі риба
Рибні страви відомі своїми виключно корисними властивостями. Риба дарує нашому організму необхідні для здоров’я амінокислоти, життєво важливі вітаміни, жири та мікроелементи. Запечена у фользі риба якнайкраще зберігає в собі свої унікальні якості. Особливо корисною ця страва стане для людей, яких турбують проблеми з серцем, щитовидною залозою, обміном речовин. Більш того, невід'ємний інгредієнт цієї страви – овочі, що роблять страву незамінним варіантом дієтичної вечері, яка точно не залишить свій слід на об’ємі вашої талії. Приготування страви досить просте. Найвідповідальніший етап – обчищення риби, а з іншим без проблем впорається ваша духовка. Листочки м’яти та лимонний сік нададуть вашій страві пікантності та вишуканості.
Інгредієнти
Риба (будь-яка, наприклад, хек)
1 кг.
Лимон
1 шт.
М'ята
25 г.
Цибуля ріпчаста
120 г.
Часник
10 зуб.
Морква
3 шт.
Олія оливкова
30 мл.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Рибу помити, очистити, видалити нутрощі, розрізавши живіт. Часник і цибулю очистити від лушпиння і подрібнити. Моркву помити, очистити, нарізати кубиками. М'яту помити, просушити, розібрати на листочки.
02
Відрізати фольгу, покласти на деко, змастити її оливковою олією. Викласти на фольгу рибу. Додати зверху сіль і перець. Частину овочів викласти біля риби, частину (1/3) покласти в розріз.
03
Розігріти духовку до 200°C. На рибі зробити кілька надрізів (4-5). Лимон помити, нарізати скибочками і вставити їх у надрізи. Посипати м'ятою і поставити деко в духовку. Запікати близько 40 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів