Туррон - Image

Туррон

Кількість порцій: 10Час приготування: 35 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Туррон - це кондитерський виріб, традиційно виготовляється з меду, цукру, яєчного жовтка і смаженого мигдалю або інших горіхів. Туррони зазвичай виготовляються у вигляді прямокутної або круглої форми. До речі, такі ласощі є традиційними різдвяними ласощами в Італії, Іспанії та Чехії. Туррон ще називають нугою. Нуга була добре відома в Середземноморському регіоні з часів Стародавнього Риму. Таку шалену популярність туррони придбали не тільки завдяки своєму чарівному смаку, а й завдяки тому що дані ласощі дуже корисні і їх можна і навіть потрібно давати дітям. Адже, продукти в цілому з яких робляться туррони дійсно мають цілющі властивості.

Інгредієнти

Мед

250 мл.

Мигдаль

150 г.

Мелена кориця

1 ч. л.

Терта лимонна цедра

за смаком

Яєчні жовтки

2 шт.

Етапи приготування

01

Розігріти мед до 60°C. Додати  мигдаль, добре перемішуючи ще трохи прогріти суміш.

02

Збити яєчні жовтки з корицею і цедрою, змішати з горіхово-медовою сумішшю.

03

Збити білок, потроху ввести його в суміш з горіхами. Добре перемішати.

04

Пласку ємність застелити пергаментом, влити солодку суміш, зверху накрити.

05

Залишити туррон застигати на 3 дні. Потім нарізати на невеликі шматочки.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Туррон – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua